lauantai 9. elokuuta 2014

Multahommia

Eipä taida olla oikea aika ruukuttaa kasveja tähan aikaan. Mutta keväällä en ehtinyt ja homma pääsi sitten niinkuin unohtumaan. Olin upottanut taimenalut talveksi maahan vanhaan kukkapenkkiin ja tällä viikolla aloin vihdoin tutkimaan mitä sieltä löytyykään.

Löytyi rasiallinen varjoliljan alkuja (nimilapusta sai vielä juuri ja juuri selvää).

Milloinkahan olen nämä kylvänyt?? Olisi tietenkin hyvä laittaa kylvöpvm lappuun mukaan, mutta eipä ole tullut laitettua. Siemenet olen kuitenkin ottanut jostain kukkineesta varjoliljasta.

Tulihan näistä aika monta purkillista. Voi mennä jonkin aikaa ennenkuin ovat kukkivia. Montakohan vuotta pitänee ootella. Helpommalla pääsis kun ostaisi valmiin varjoliljan sipulin, mutta ovat aika hintavia.
Löytyi myös kaksi outoa kasvia, jotka muistan laittaneeni penkkiin talteen löydettyäni ne viime kesänä kukkapenkistä. En muista kylväneeni tällaisia, joten mistähän ois siemenet tulleeet?
 

Ja mitähän nämä mahtaisi olla? Ei minusta oikein "roskakasveiltakaan" vaikuta. Pääsivät nyt joka tapauksessa kumpikin omaan purkkiin. Mielenkiintoista seurata mitä näistä kehittyy.
Jotain puuvartisia kasveja kuitenkin.

Sitten vaihdoin helmikuussa istuttamani sinisarjan isompaan ruukkuun, kun entinen näytti käyvän pieneksi. Muhkeat juuret tähän onkin jo kehittynyt.
 

Nämä ovat kaunopunahatun taimia. Kylvin ne viime keväänä ja viettivät talven näissä purkeissa maahan upotettuna. Istutin nyt kukkapenkkiin, jotta ehtivät vielä juurtua kunnolla ennen talvea. Toivottavasti kukkisivat ensi kesänä.


Siemenpussissa kukka näyttää tällaiselta. Pitäisi olla hyvä perhoskasvi.


Ja sitten vielä tämän kevään kylvöksiä. Viime syksynä syklaami teki kukinnan jälkeen muutaman siemenkodan, joten tietenkin keväällä piti sitten kokeilla itäisivätkö ne. Ja kyllähän ne itivät yllättävän hyvin.


Tässä tällä viikolla kuvattuna. Ovat olleet nyt kesällä ulkosalla.
Alkavat jo muistuttaa syklaamia.
En kyllä yhtään tiedä miten näiden kanssa pitäisi menetellä. Ehkä tarvitsevat jotain erityiskäsittelyä.
Pitänee jostain yrittää etsiä tietoa asian suhteen.


2 kommenttia:

  1. Se on siis kevät taas ja aivan kuin kesä alkaisi uudestaan alusta! :) Hassua!

    VastaaPoista