sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Oma bongaus

Pihabongauksen merkeissä bongasin eilen lauantaina ikkunasta lintulaudan elämää tunnin ajan.
Aloitin n. klo 11 ja ruokailuhommat oli silloin parhaimmillaan menossa. Puolisen tuntia vilskettä piisasi, sitten tuli ihan hiljainen tauko (ei linnun lintua) ja sitten tunnin lopulla taas vilkastui.

Talitiaisia bongasin 9 kpl ja sinitiaisia 6 kpl, mikäli pysyin laskuissa oikein mukana. Pikkuvarpusia sai laskettua 4 kpl, sitten 1 hömötiainen, ja 1 fasaani. Harakoita oli yhdessä vaiheessa 5 kpl yhtäaikaa lintulaudan alla pudonneita siemeniä nokkimassa. Vaikka lintujen ystävä olenkin, soisin harakoita olevan vähemmän.

Herra Fasaani asteli arvokkaasti ja nokki siemeniä rauhalliseen tahtiin

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pihabongaus

Seuraavana viikonloppuna; la 25. - su 26.1. on Pihabongaus-tapahtuma.
Siinä tarkkaillaan joko la tai su lintuja tunnin ajan omalla pihalla tai jollain muulla paikalla. Merkitään ylös havaitut lintulajit ja määrä, jotka sitten ilmoitetaan BirdLifeen.

Tarkempia tietoja asiasta löytyy BirdLifen sivuilta: http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/pihabongaus.shtml
Sieltä löytyy myös video, jossa esitellään pihapiirin yleisimmät lintulajit.

Itse osallistuin ensimmäisen kerran viime vuonna. Oli ihan mielenkiintoista seurata, mitä lintuja ja minkä verran omalla pihalla vierailee. Uusi tuttavuus oli pikkuvarpunen. Olin sen ennenkin nähnyt, mutta en tiennyt mistä linnusta on kyse. Kun katsoin lintuvideon selvis,  että se on pikkuvarpunen.

Tässä on sinitiainen

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lintulaudalla

Lintulaudan elämää on mukava seurata. Pakkasten myötä pikkulintuja on käynyt paljon ruokailemassa; pääasiasssa talitiaisia, sinitiaisia ja pikkuvarpusia. Muutaman hömötiaisen olen nähnyt myös ja pari kertaa punatulkun.  Harakoita on riittänyt myös. Yrittävät nokkia talitankoa ja siemenpalloja, mutta niitä ei oikein onnista kun eväät on räystään alla.


Myös orava on huomannut lintulaudan hyväksi ruokailupaikaksi. Sen puuhia on mukava seurata. Yhtenä päivänä oli kaksi oravaa yhtä aikaa. Kurre on taitava veijari

Tämä pitäisi täyttää ....

 
On täällä vielä jotain .....



Kuvat on otettu ikkunan läpi, joten ovat vähän pimeitä

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tervetuloa puutarhaani

Päivät alkaa vähitellen valostua ja mielessä alkaa jo siintelemään puutarha-asiat. Pitemmän aikaa olen jo kaavaillut puutarhablogin pitämistä ja tässä nyt sitten kirjoittelen. Kertoilen tässä blogissa pääasiassa puutarhastani ja siellä puuhastelusta eri vuodenaikoina, mutta välillä on juttua talon sisäpuoleltakin. Tervetuloa puutarhaani!