maanantai 6. huhtikuuta 2015

Liebster Award -haaste

Sain Tuulikilta Kukkia ja koukeroita -blogista haasteen. Haasteella tehdään tunnetuksi blogeja, joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen, sitten keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan (5-)11 uutta bloggaajaa mukaan.

Näin pyhäpäivän ratoksi oli ihan mukavaa miettiä vastauksia Tuulikin laatimiin kysymyksiin.


1.   Oletko kirjoittanut kauan?

Reippaan vuoden olen tätä blogia pitänyt. Opettelin tämän bloggaamisen ns. kantapään kautta, ei ollut ketään jolta kysyä neuvoa. Netistä etsin apua ongelmiin. En vieläkään ole perillä kaikista "jujuista", mutta näillä taidoilla mennään. Ja lukijoitakin olen saanut, kiitos siitä teille blogini seuraajat :) On mukavaa vaihtaa ajatuksia samanhenkisten puutarhahörhöjen kanssa.

2.   Onko sinulla kasvihuone?

On sellainen pienehkö (n. 6 m2) kennokasvihuone, jonka sain 50-vuotislahjaksi. Olin haaveillut siitä jo kauan. Sitä ennen on ollut erilaisia muovivirityksiä kasvihuoneen korvikkeena. Kasvihuoneessa kasvaa pääasiassa tomaatteja ja paprikoita, kurkkua, keväällä kukkien taimia.

3.   Minkä kokoinen puutarhasi on?

Noin 2000 m2. Tämä oli alkujaan peltoa, reunoilla muutamia puiden alkuja, jotka nyt ovat kasvaneet jo isoiksi. Itse olen "suunnitellut" ja istuttanut kasvit sitten vuosien kuluessa. Ei ole ollut oikeaa puutarhasuunnitelmaa, vähän tehty mutu-tuntumalla ja useimmat kasvit ovatkin vaihtaneet paikkaa ainakin kerran :)

4.   Paljonko aikaa vietät puutarhassasi kesäisin?

No, täytyy sanoa, että kevään tullen muutan melkein ulos asumaan (puutarha on kotini!) ja myöhäissyksyn tullen takaisin sisälle  :)

5.   Kasvatatko kesäkukat itse vai ostatko?

Pääsääntöisesti kasvatan itse, joko kylvämällä tai pistokkaista. Sitten kun kesäalet alkaa, kiertelen puutarhamyymälöissä ja ostan poistomyynneistä milloin mitäkin.

6.   Onko sinulla kasvimaa?

On minulle sopivankokoinen pläntti (kokoa en ole mitannut), jossa kasvaa joka kesä ainakin perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja jotain salaattia. Joskus on kokeilussa jotain uutta, parina viime kesänä lehtikaalta. Kasvimaan reunalla kasvaa ilmasipuli ja raparperi.

7.   Mikä on paras puutarhalehti mielestäsi?

Viime aikoina minulle ei ole tullut mitään puutarhalehteä. Aikoinaan on tullut Kotipuutarha, Viherpiha ja Oma piha. Mieluisin on ollut Kotipuutarha-lehti.

8.   Onko sinulla kotieläimiä, jos on niin mitä?

Tällä hetkellä ei ole kotieläimiä. Aikoinaan meillä oli koira (collie), mutta hän on ollut koirien taivaassa jo vuosia.

9.   Kaunein kukka?

Jaa-a. Pohdiskelin jonkin aikaa, mikä voisi olla mielestäni kaunein, mutta en pysty nimeämään sellaista. On niin paljon kauniita kukkia. Mutta näin keväisin, pitkän pimeän talven jälkeen, maasta nousevat sipulikukat ovat lähellä sydäntäni.

10. Onko sinulla viherkasveja ja montako?

Heh, onhan niitä! Mutta enpä ole laskenut kuinka monta. Niitä roikkuu katosta, on lattialla, pöydillä,  ikkunalaudoilla ja jakkaroilla.

11.  Harrastuksesi bloggaamisen lisäksi?

Lukeminen (yleensä iltalukeminen sängyssä) on mukavaa. Ja tietenkin puutarhassa möyriminen ja yleensäkin ulkona oleminen. Erityisesti tykkään luonnossa liikkumisesta.  Jonkin verran värkkäilen luonnonmateriaaleista (pajut, risut....) erilaisia juttuja. Talviaikaan tulee kudottua kangaspuilla räsymattoja ja poppanoita.  Talvisin tulee myös hiihdettyä jonkin verran.

Eilen kävin hiihtämässä, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Jopa liian lämmintä hiihtämiseen, latu oli jo pehmennyt auringossa, mutta vielä suksi luisti.
Ja sitten haastan seuraavat bloggaajat: Tuulevin Lopotin Toimelan pihaunelmia -blogista, Annin Hämäläisen puutarhablogista, Marin Marin puutarhassa -blogista, Mummelin Mummelin puuhamaa -blogista ja Leenan Vaahteran lehdellä - blogista. En tiedä, josko olette saaneet jo aiemmin ko. haasteen??

Kysymykset ovat seuraavat (osittain samat kuin saamani):

1.   Kuinka kauan olet pitänyt blogia?
2.   Onko sinulla kasvihuone?
3.   Millainen puutarhasi on?
4.   Paljonko aikaa vietät puutarhassasi kesäisin?
5.   Mitä kasveja kasvatat itse?
6.   Onko sinulla kasvimaa?
7.   Entä muita hyötykasveja (puita, pensaita...)?
8.   Onko sinulla kotieläimiä, jos on niin mitä?
9.   Hoidatko puutarhaasi ihan itse vai saatko apua?
10. Mainitse viisi lempiviherkasvia, jotka omistat?
11. Harrastuksesi bloggaamisen lisäksi?

12 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Koitanpa vastailla kunhan ennätän ;) Olen vähän kade, kun olet käynyt vielä hiihtämässä.

  VastaaPoista
 2. Kivoja vastauksia sinulla :) Minäkään en vielä osaa kaikkia "jippoja" kun olen vasta-alkaja mutta kyllähän se siitä. Muokkasin omia vastauksiani vielä jälkeenpäin, kun vähän hätäiseen eka kerralla tein :) Minusta nämä kyselyt on oikein kivoja, kunhan ei tule liian vaikeita kysymyksiä.. Voi katsoin minäkin tuota sinun hiihtolatua niin kaiholla, omat hiihtoni jäivät kelien vuoksi liian lyhyikjsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoipa mullakin olla viimeinen hiihtoreissu tälle kevättä, jos tästä ilmat alkais lämpenemään.......

   Poista
 3. Mukavaa luettavaa ! On kiva näiden haastattelujen kautta oppia tuntemaan bloggareita vähän paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että tällaisten haasteiden kautta oppii tuntemaan kanssabloggareitaan.

   Poista
 4. Kivoja vastauksia. Mukavia tällaiset haasteet. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Moikka! Blogissani olisi uusi haaste sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, käynpä katsastamassa.......

   Poista