perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kesäkukkataimien istutusta

Tänään istuttelin itsekasvattamiani kesäkukan taimia koleassa tuulessa.

Keijunmekot ovat kasvaneet jo sen verran, että alkavat takertua toisiinsa, joten oli hyvä saada ne omille paikoilleen jatkamaan kasvuaan. Istuttelin niitä amppeleihin ja erilaisiin astioihin. Kasvoivat  yllättävän hyvin ja vähän oli istutuspaikat hakusessa monelle taimelle.
Näihin amppeleihin tulee vielä "ripustimet", joita pitkin mekko pääsee ylöspäin ja osa versoista saa laskeutua alaspäin.

Keijunmekkoja vanhassa saavissa

 Amppelipetunioita istutin parvekelaatikoihin ja amppeleihin.Keskipäivänkukat laitoin myös parvekelaatikoihin ja yhteen ruukkuun. Näitä seuraan mielenkiinnolla, että tuleekohan näihin kukkia kun ovat tällaisia roikaleita.

 


Itsekasvatetuissa taimissa on se miinuspuoli, että heti ei pääse nauttimaan kukinnasta. Mutta varmaankin jo heinäkuun puolella jotain kukkii. Toivossa on hyvä elää.
Vielä odottavat istutusta kesäpäivänhatut, härmesalviat ja sinitähtöset.

4 kommenttia:

 1. Sulla on paljon taimia! Keijunmekot ovat paljon isompia kuin minun omat kasvattini. Ostinkin omista taimistani huolimatta valmiin keijunmekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita. Päätinkin, että ensi keväänä vähennän taimituotantoa huomattavasti. Toivottavasti päätös pitää :)

   Poista
 2. Hienon näköiset keijunmekot. Itse ostin yhden keijunmekon itse kasvattamieni kelloköynnösten kaveriksi. Molemmat tuntuvat vain nyytyvän ja ryytyvän tuossa napakassa pohjoistuulessa. Olen jo epäillyt, että olen lannoittanut liikaa, mutta ehkä se tästä kunhan vähän lämpenisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman olin huolissani että mitä takatalvi tekee mekoille. Näyttävät ainakin päällisin puolin olevan vielä hengissä. Voi kun kesä tulis jo.

   Poista