perjantai 15. elokuuta 2014

Mekkoja ja tomskuja


Laitanpa nyt kasvattamistani keijunmekoista kuvia, kun vielä kukkivat. Taimiahan tuli paljon ja istuttelin niitä sitten sinne, mistä paikan keksin. Kasvu on minusta ollut kyllä hitaanpuoleista ja kukat aika pieniä. Oiskohan pitänyt lannoittaa enemmän. Mutta tässä näitä nyt kumminkin on, kaikkia kasvupaikkoja en kuvannut.
Pajusaavissa

Tässä on mukana sinitähtöstä ja maahumalaa. Maahumalan olen nostanut maasta ja sitten istuttanut. Meinaa kyllä vallata mekon, olen välillä repinyt sitä vähemmäksi. 
Amppelissa
Kukka on erikoinen; yläosasta johtuu mekko-nimitys


Naruja pitkin ylös kiipeämässä


Ja tässä talvetettu keijunmekko amppelissa. Tämä on minusta kasvanut ja kukkinut melkeinpä parhaiten. Pitänee talvettaa uudelleen.


Kasvihuoneen tomaateista saa syötävää jo päivittäin.
Luumutomaatti Olivade

Tämä on siitä mukava, että on aika kiinteä ja siitä saa hyviä siivuja esim. leivän päälle.

Myös pensastomaateissa (Tiny Tim) löytyy punaista.
Tästä täytyy kyllä sanoa, että on jotenkin mauton ja sitkeäkuorinen. Siksiköhän siemeniä vielä löytyi vuosien takaa.

Elokuu on jo puolivälissä. Elokuu on toinen lempikuukauteni toukokuun ohella. Ei ole liian kuumaa, ei ole paarmoja ja muita öttiäisiä, saa kerätä kasvattamaansa satoa ja pimenevät illatkin on mukavia. Ja vielä on kesää jäljellä.

4 kommenttia:

 1. Ihania keijunmekkoja. Ostin yhden taimen keväällä ja istutin sen köynnöskaareen. Se on kasvanut tosi hitaasti ja nihkeästi, kukkinut kyllä koko ajan. Sinulla on paljon rehevämpiä. Tomaatit ovat upeita. Kasvihuone olisi ihan ehdoton, eivät tahdo tomaatit taivasalla ehtiä mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekkoja tuli kyllä ihan liikaa, annoin osan niistä tuttavillekin. Pitäisköhän ensi vuonna kokeilla ihan vaan talvettamislinjaa....

   Poista
 2. Hei! Ja tervetuloa lukijakseni, huomasin sen. Luin noita juttujasi ja kiinnosti miten olet talvettanut timjamia ja keijunmekkoa. Varmaan siemenistä aloitit mekon, kun sinulla noin paljon niitä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekon ja timjamin talvetin varastossa, jossa lämpötila vaihtelee +5 asteen molemmin puolin. Talvetetun mekon ostin viime kesänä puutarhalta, josta otin syksyllä siemeniä ja tämän kesän muut mekot on kasvatettu niistä. Sinäkin olet ilmeisesti lukijani vaikka lukijana onkin metsätonttu, tervetuloa.

   Poista