sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pientä kukintaa

Kevään merkkejä on vihdoinkin havaittavissa! Tein eilen pihakierroksen ja löysin seuraavia kevään airueita:

Krookuksia

Isompikukkaisia krookuksia

Idänsinililjan eli scillan kukkanuppuja

Kevättähden kukkanuppuja

Raparperin alkuja (hauskannäköinen tässä vaiheessa)

Sisällä on myös pientä kukintaa. Marraskuussa kyselin mikä on tämä kasvi ja ihmettelin, että mahtaakohan joskus kukkia. No, nyt on tehnyt yhden kukinnon, jossa on hyvin pieniä valkoisia kukkia. Kasvi on jonkin sortin begonia, ehkä amppelisellainen, koska sillä on alaspäin taipuvat varret.

Aika mitätön kukinto kasvin kokoon nähden

Myös kliivia (punasarja) työnsi kukkavarren ja siihen on tulossa muutama kukka. Vaihdoin tämän isompaan ruukkuun pari vuotta sitten ja nyt sitten kukkii ensimmäisen kerran mullanvaihdon jälkeen. Luin jostain, että kliivia kukkii parhaiten ahtaassa ruukussa. Josko ruukku olis nyt tulossa sopivankokoiseksi?Ulkona puuhaillessa tekaisin yhden risulinnun koivunrisuista, joita löytyi vielä syksyllä kaadetun koivun jäljiltä. Tein tämän samalla periaatteella kuin viime keväänä tekemäni risulinnut, mutta nyt tein pään kietomalla risuja kaulan ympärille palloksi ja sitomalla sen rautalangalla.


Ihanaa, kun on kevät ja pääsee puuhailemaan puutarhaan :)

8 kommenttia:

 1. Kevätkukkijat ovat niin piristäviä tässä vaiheessa :) Tuo raparperi on tosiaan hauska ruttulehti.. Mullakin oli joskus kliivia, äidiltä saatu mutta heitin sen sitten menemään. Vähän kaduttaa. Nuo risutyöt on hauskoja, materiaalia ainakin riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukkijat tosiaan ilahduttavat mieltä!

   Poista
 2. Ihanaa, kun alkaa tulla värejä pihaan. Pienikin väripilkku ruskealla pihalla ilahduttaa. Raparperi on hauska, sekä väriltään, että muodoltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joka päivä pitää katsastaa, onko uusia kukkia auennut :)

   Poista
 3. Hienonvärinen tuo raparperin alku! Nyt eletään tosiaan mahtavaa aika, luonto heräilee ja puutarhatyöt maittavat, ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä ihanaa aikaa, lempivuodenaikani :)

   Poista
 4. Voi hyvä tavaton noita ryppyisiä pieniä raparperin alkuja! :) ♥
  Minä en edes muista, että näyttävät tuolta, kun viimeksi ollut lapsuudenkodissa raparperia. Pitänyt sitä tänne omallekin pihalle istuttaa, mutta.. niin, eipäs ole tullut istutettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperi on kyllä oikein koristeellinen näin alkukeväästä ja piakkoin saa tehdä ensimmäisen raparperipiirakan, nam.

   Poista