perjantai 22. toukokuuta 2015

Vihreä päivä

Ai että oli mukava herätä auringonpaisteiseen vapaapäivään! Tosin yritti muutaman kerran vettäkin heittää, mutta olivat vain pieniä kuuroja. Vihdoinkin sain puuhastella ulkona koko päivän. Ulkona oli ihanan vihreää ja koivut vaaleanvihreällä hiirenkorvalla. Ja keväinen vihreä tuoksu, aah!  Kerran jopa istahdin hetkeksi nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Kuvasin myös kukkivia kevätkukkia, niitä piti sitten aina välillä ihastella puuhailun lomassa.

Nämä ovat jotain vuokkoja, oiskohan valkovuokkoja? Joka kevät nousevat uskollisesti ja leviävät hiljalleen. Tykkään näistä kovasti :)Helmililjan eli helmihyasintin kukinto muodostuu hauskoista "helmistä".Pari vuotta sitten istuttamani jouluhyasintin sipulit ovat jaksaneet nousta vielä. Kukinto on kyllä paljon pienempi ja harvempi kuin joulun aikaan.Vuosien mittaan on tullut istutettua erilaisia narsisseja. Narsissit ovat kiitollisia kukkijoita. Pari kertaa olen jakanut sipulimättäitä ja istuttanut ne uudelleen. Nyt sitten tarkastelin montako eriväristä kukkaa löytyy ja löysin neljää erilaista.

 Tässä valkoinen.


Kokonaan keltainen.


Kerrannainen keltainen.


Keltainen oranssilla torvella.


Tämä on jokin pieni tulppaani, en muista enää mikä. Voiskohan olla parvitulppaani? Jaksavat kukkia joka kevät uudestaan.Jospa se kesä kohta tulisi; pääskyset jo lentelivät ja liversivät.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kevään kukat kyllä piristävät mieltä.

   Poista
 2. Ihanasti kukkivat narsissisi. Minulla meinaavat kitua, en tiedä onko maa vai hoito vialla. Miten sinä saat ne kukoistamaan vuodesta toiseen? Lannoitatko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ollut ihmeissäni narsissien kukinnasta. En edes lannoita niitä, perennapenkissä kasvavat. Maa on aika savipitoista ja kosteaa, oiskohan sillä jotain merkitystä?

   Poista