perjantai 18. syyskuuta 2015

Aurinkokennovalaisimia

Tänä syksynä innostuin kokeilemaan ensimmäistä kertaa aurinkokennovalaisimia (kun niitä sai edullisesti).

Ensimmäinen hankinta olivat nämä pylvään nokassa olevat lyhtyvalaisimet. 


Tämä on hankinnoista toimivin ja ledit tuntuvat latautuvan pilviselläkin säällä ihan hyvin. Valaisimet ovat kylläkin talon etelä-puolella, että oiskohan silläkin merkitystä.


 Ainoa asia mikä harmittaa on se, että en hoksannut ostaessa näiden olevan valkoisia led-valoja. Nyt kun olen asiaan paremmin pertehtynyt, olen huomannut olevan erilaisia led-värejä.


Seuraava ostos olikin sitten nämä pyöreät led-valaisimet.


Nämä ovat aika keltasävyisiä, tykkään näiden lämpimästä sävystä.


Nämä sijaitsevat talon pohjois-puolella ja välillä olen vienyt ne talon etelä-puolelle aurinkoon latautumaan. Tuntuu ettei pohjois-puolen valo aina riitä. Nämä olivat kyllä halpoja, joten eivät ehkä ole kovin laadukkaita.


Mutta nättejä ovat minusta.


Sitten päädyin ostamaan vielä kivenmurikan muotoiset led-valaisimet. Nämä sijoitin pieneen kivikkoon.


Näissä on lämminvalkeat ledit ja latautuvat kohtalaisen hyvin länsi-puolella. Nämähän eivät valaise oikeastaan mitään, paitsi lyhty-valaisimet jonkin verran, mutta ovat kivoja koristeita pimeässä. Tänään ei varmaankaan latausta paljon tapahdu, sillä vettä tulee kuin hanat olisivat taivaassa auenneet. Tosi harmaa päivä, syksy on selvästikin tullut. Mutta nyt voikin alkaa nauttia kynttiläilloista sisällä. Tunnelmallista viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Aurinkokennovalot ovat kivoja, vaikka eivät paljon valaisekaan, niin tunnelmaa luovat pihalla. Hankalia roikkia ei tarvitse viritellä pihalle, mutta pian valon määrä on niin vähäinen, että eivät varmaan jaksa latautua ollenkaan. Se on harmillista täällä pohjoisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kohta eivät lataudu ollenkaan. Oliskohan sitten maaliskuusssa taas en verran valoa että latautuvat?? Ovat tosiaan käteviä siinä mielessä että johtoja ei tarvita.

   Poista
 2. Hei!
  Mistä olet ostanut, pylvään nokassa olevat lyhtyvalaisimet? Todella kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Ostin nuo pylväsvalaisimet Tokmannilta. Myöhemmin näin, että niitä oli myös lämminvalkeana.

   Poista
 3. Onpa tosiaan kivannäköisiä tunnelmavalaisimia!

  VastaaPoista