perjantai 9. syyskuuta 2016

Vihdoinkin kellastuu

Nimittäin keltaiset tomaatit, joita on tänä kesänä kahta uutta lajiketta kasvatuksessa.


Tämä on 'Estonian Yellow Cherry', tekee pieniä keltaisia tomaatteja.


'Estonian Yellow Cherry'
Hedelmiä on ehkä liiankin runsaasti tertuissa, vaikka jo kukintavaiheessa harvensin kukkia vähemmäksi.Toinen keltainen tomaatti on 'Wapsipinicon Peach'. Tämä alkoi kypsyä viimeiseksi,  liian myöhäinen lajike.Yksi 'Wapsipinicon Peach' oli paisunut tällaiseksi. Ilmeisesti tässä on kaksi tomaattia lyönyt hynttyyt yhteen. Päivän saalis kasvihuoneesta.


Varmaan loput tomskut joutuu jossain vaiheessa ottamaan sisälle kypsymään. Sais Suomen kesä olla vähän pitempi.


7 kommenttia:

 1. Olet saamassa hienon sadon! Ihanan paljon tomaatteja. - Kaunista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukava, kun saa lähitomaatteja :) Hyvää sunnuntain jatkoa!

   Poista
 2. Upea sato! Pitää muistaa ensi keväänä kysellä sulta, että mitä kannattaa kasvattaa. Pääsen ensimmäistä kertaa kunnolla kokeilemaan tomaattia kun sain sen uuden altaan kasvihuoneeseen loppukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Tomaatinkasvatus on hauskaa ja hyödyllistä, kiva kun sinäkin pääset tomaatinkasvatukseen ensi vuonna!

   Poista
 3. Keltaisia tomaatteja en ole koskaan kokeillutkaan, punaisia ja mustia vaan. Sinulla on paprikat hyvin saaneet väriä, minulla ne ovat ihan vihreitä vielä. Ehtivätkö kypsyä ollenkaan. Vai voikohan ne ottaa sisään kypsymään, kuten tomaatit? Hyvää syksyä! PS. Käy osallistumassa arvontaan, jos ehdit: www.parasta-aikaani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä paprikatkin voi ottaa sisälle kypsymään. Itse olen laittanut muovipussiin kypsymään etteivät nahistu. Hyvää syksyä myös sinulle! Kiitos arvontavinkkauksesta!

   Poista
 4. Keltaisia tomaatteja en ole koskaan kokeillutkaan, punaisia ja mustia vaan. Sinulla on paprikat hyvin saaneet väriä, minulla ne ovat ihan vihreitä vielä. Ehtivätkö kypsyä ollenkaan. Vai voikohan ne ottaa sisään kypsymään, kuten tomaatit? Hyvää syksyä! PS. Käy osallistumassa arvontaan, jos ehdit: www.parasta-aikaani.blogspot.fi

  VastaaPoista