maanantai 22. toukokuuta 2017

Hujopit kasvihuoneeseen

Tänään vein hontelot tomaatintaimet kasvihuoneeseen. Tänä keväänä niitä tuli normaalia enemmän liikaa kun tein hajakylvönä,  ja en sitten tietenkään raaskinut heittää ylimääräisiä pois, vaan koulin kaikki :D

Laitoin valmiiksi yhden harsoviritelmän.

Wippersnapper pensastomaatissa on jo paljon kukkia. Nämä ovat huomattavasti matalampia ja tanakampia, vaikka ovat ihan sisällä olleet tähän asti.


Yhdessä Wippersnapperissa on jo pieni tomaatin alku!Samettikukat toin myös kasvihuoneeseen, laitoin pleksilaatikkoon. Nämä ovat jotain pitkää mallia, jota oli viime kesänäkin. Olis varmaan kannattanut latvoa jossain vaiheessa.Paprikat jätin vielä sisälle. Pääsivät väljempään olotilaan, tomaateista vapautuneelle ikkunalaudalle.

Rasiassa lehtikaalin taimia koulittavaksi.

Viikon aikana on tapahtunut huomattavaa kevään edistymistä, kun vertaa tätä näkymää ikkunasta viikon takaiseen näkymään samasta ikkunsta.


Yöksi laitan kasvihuoneeseen ajastimella toimimaan auton sisätilalämmittimen. Toivottavasti se pitää kylmän loitolla. Miten sinä lämmität kasvihuonettasi tai suojaatko kasvit  muilla keinoin?

16 kommenttia:

 1. Eikö se oo kumma, kun ei niitä ylimääräsiä taho raaskia heittää menemään! Tahdonvoimalla sain itseni hillittyä ja nypin loput kukkien taimet irti, kun olin saanut koulittua mitä tarvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitäisi vaan ronskisti heittää ylimääräiset pois, niin ei tarvis pyöritellä ylimmääräisiä purkkeja.

   Poista
 2. Tomaattisi ja paprikasi näyttävät niin virkeiltä. Ihanaa satoa saat sitten kesällä. - Minulla ei ole kasvihuonetta. - Aurinkoisia alkukesän päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satotoiveet on vielä korkealla :) Lämpöistä kevään/kesän jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Onpa hienoja taimia! Minä olen ulkoiluttanut omia tomaatintaimiani lämpimimpinä päivinä muutaman tunnin kerrallaan terassilla, kun kasvihuone on vielä kesken. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu. Kasvihuoneestasi tulee olemaan sinulle paljon iloa!

   Poista
 4. Sinun taimesi ovat varsin muhkeita. Etenkin verrattuna omiini. Laitoin tomaatit, chilit ja paprikat sunnuntaina kasvariin ja tein niille harsoista teltan. Yöt ovat olleet kohtalaisen lämpimiä, joten eiköhän ne siellä pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomskut olivat liian tiheässä ikkunalaudalla lisätaimien vuoksi ja pituutta tuli liikaa. Tästäkin sen huomaa, että ylimääräiset taimet kannattaisi heittää pois. Tilanpuute uhkaa nyt myös kasvihuoneessa...

   Poista
 5. Minulla kun ei ole vielä kasvihuonetta on tyytyminen muiden kasvattamien taimien ihailuun. Minä ostan tänä vuonna lehtikaalia nipussa, ruukussa ja erottelen ne toisistaan ja pistän lavaan kasvamaan. Samettikukat istutan suoraan maahan niiden väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikaali on helppo kasvatettava ja hyvin terveellistä, toivotaan että saamme runsaan sadon!

   Poista
 6. Minulla on tomaatit olleet jo tovin kasvihuoneessa karaistumassa, mutta vasta eilen ne istutin sinne. Kylminä öinä laitan kasvarin lattialle muutamia lyhtykynttilöitä. Se on ollut jo monta vuotta toimiva systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea nuo kynttilät kylmän torjujina!

   Poista
 7. Minun tomaatintaimeni ovat vielä ihan rääpäleitä noihin sinun taimiisi verrattuna.
  Komeat paprikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paprikoihiun olen tyytyväinen, mutta tomaatteja en saaanut edes vietyä kasvihuoneeseen sitomatta niitä tukikeppeihin..

   Poista
 8. Hienot taimet! Kyllä tosiaankin viikon lämpeneminen on tehnyt tekosiaan pihalla, monessa paikassa lopultakin vihertää näilläkin leveysasteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, viikon sisällä on tapahtunut ihmeitä.

   Poista