perjantai 4. elokuuta 2017

Kiitollisuushaaste

Sain Nilalta kivan haasteen: Puutarhaihmisen kiitollisuuspäiväkirja. Kiitos Nila.

Haastessa kehotetaan pitämään puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa 7 päivän ajan ja tekemään siitä postaus.  Kerro, kuka sinut haastoi ja haasta 3 tai useampia puutarhaihmisiä mukaan pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa.


Perjantai

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että jaksoin kitkeä ajatuksissa olleet kukkapenkit. Tunsin myös kiitollisuutta kauniista päivästä, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Kitkiessäni huomasin uusia ilonaiheita; sormustinkukat eivät sitten olekaan kokonaan kadonneet, muutamia taimia löytyi. Ehkä saan nauttia sormustinkukkien kukinnasta ensi kesänä pitkästä aikaa.

Onhan nämä sormustinkukan taimia?


Lauantai

Tänään äkkäsin syötävänkokoisen kurkun. Siellä piilotteli lehtien lomassa, mutta kaivoin esille kuvattavaksi. Kasvihuoneesta löytyi muutama kypsä tomaatti, kasvimaalta salaattia ja lehtikaalta sekä ruohosipulia.  Hyvillä mielin tein salaatin omista kasvatuksista nauttien samalla onnistumisentunteesta sadon suhteen.



Sunnuntai

Auringonpaistaessa keijunruusussa kävi surina. Kimalaiset ym. surraajat siellä lentelivät kukasta kukkaan. Tunsin suurta kiitollisuutta seuratessani heitä tärkeässä työssään. Pölytys on onnistunut myös omenapuissa, sillä omppuja on tulossa parin vuoden tauon jälkeen. Miten maailman kävisikään ilman pölyttäjiä...



Maanantai

Kolmisen vuotta sitten tutustuin blogimaailmaan ja lopulta uskaltauduin itsekin aloittamaan oman puutarhablogin. Tätä kautta olen tutustunut toisiin puutarhaihmisiin ja heidän puutarhoihinsa. Täällä on mukavaa vaihtaa ajatuksia ja tarvittaessa voi kysyä neuvojakin. Olen kiitollinen teistä, blogiystävät  ♥

Ruusu sinulle blogiystäväni!

Tiistai

Pitkästä aikaa itsepoimittuja hilloja. Kiitos kuuluu miehelleni, joka jaksoi uurastaa näiden eteen useamman tunnin. Herkkua oli jäätelön kanssa!



Keskiviikko

Olen erittäin kiitollinen puutarhastani! Mitä tekisinkään ilman puutarhaa? Siellä puuhaillessa unohtuu huolet ja surut. Puutarha on terapeuttini.  Nautin puutarhasta kaikkina vuodenaikoina. Nyt on meneillään pienen kivikon putsaus ja osittain kivien uudelleen asettelua. Tässä taitaa vierähtää vielä päivä tai kaksi.



Torstai

Kiitollinen olen myös kasvihuoneestani. Tämä on ollut nyt viisi vuotta käytössä. Täällä viihtyvät tomaatit ja paprikat. Tomaatteja on päästy jo maistelemaan ja ensimmäinen paprika on kohtsillään kypsä. Keväällä kasvihuoneessa on mukavaa puuhastella taimien kanssa.



Haastan seuraavat blogit mukaan kiitollisuushaasteeseen:
Vaahteranlehdellä
Lopotin Toimelan pihaunelmia
Satupuutarha

Kiva, jos jaksat innostua pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa.

14 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta ja ajatuksia herättävistä vastauksistasi.

    VastaaPoista
  2. Kiva haaste ja kivat vastaukset. Olen samaa mieltä, puutarha merkitsee terapiaa. Kyllä ensimmäisen kuvan kukat ovat mielestäni sormustinkukkia. Ihania hilloja! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta Gitta. Kiitollisuuteen on aina aihetta, myös puutarhassa, vaikka välillä näytti siltä, että eihän tästä tule mitään. Elokuu on ihana kuukausi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuu on toukokuun ohella yksi lempikuukausistani.

      Poista
  4. Oli mukavaa lukea vastauksiasi. Kiitollisuuden aiheita on niin paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aihetta kiitollisuuteen löytyy, ei vain tule asiaa useinkaan ajateltua.

      Poista
  5. Kiitos haasteesta :) Mukava oli lukea ajatuksiasi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos sinulle kun otit haasteen vastaan ja laadit sen aivan ihastuttavalla tavalla.

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus ja kauniit kuvat puutarhastasi. Kiitollisuuden aiheita on paljon. Olen niin samaa mieltä siitä, että puutarha on paras terapeutti :)

    VastaaPoista