sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tomaattia tulossa

Tänään kylvin tomaatteja.  Tomaatteja olen kasvatellut jo useampana vuonna. Aluksi räystään alla lämpimällä seinustalla. Sitten tehtiin muovinen kyhäelmä räystään alle seinään kiinni; niinkuin komero, jossa ovina toimivat roikkuvat muoviliuskat. Nyt sitten olen muutamana vuonna kasvattanut kasvihuoneessa. Tomaatit ovat siitä kivoja, että niitä voi kasvattaa erilaisissa paikoissa: lajikkeita on avomaalle, kasvihuoneeseen, ruukkuun ja amppeliin.

Laitoin tulemaan 4 erilaista:

Kirsikkatomaatti Sweetbaby. Tätä minulla ei ole ennen ollut. Netistä luin, että olisi yksi parhaista harrastajalajikkeista. Joten pitihän se sitten ostaa, kun kaupan siemenhyllyssä siihen törmäsin. Mukava kokeilla uutta.

Kirsikkatomaatti Black Cherry. Tätä oli viime kesänä ensimmäisen kerran ja tykkäsin siitä kovasti. Hedelmät on tumman viininpunaisia ja makeita. Kerkesivät kypsyä kasvihuoneessa. Pitäisi olla erittäin hyvä harrastelijaviljelyyn.

Luumutomaatti Olivade. Tätäkin oli viime kesänä ensimmäisen kerran. Tekee luumunmuotoisia pitkänomaisia hedelmiä. Maukas,  mutta kypsymistä sai ootella. Aika paljon jouduin viemään sitten syksyn tullen sisälle kypsymään. Pussissa sanotaankin, että onnistuu parhaiten kasvihuoneessa.

Pensastomaatti Tiny Tim. Tätä olen joskus kasvattanut, koskapa löysin vanhan pussin; parasta ennen 2008. En muista, millainen tämä tomsku olisi ollut. Joten jos siemenet vielä itää, niin sittenhän tuo selviää. Pussissa sanotaan, että kasvaa hyvin ruukussa.


Nämä pizzarasiat on kyllä käteviä ruukkujen alustana.
Black Cherrya, Sweetbabya ja Olivadea laitoin kutakin 4 purkkia. Kylvin suoraan ruukkuun 2 siementä; mikäli molemmat itää, poistan sitten toisen.   
Tiny Timin tein hajakylvönä, kun ei tiedä miten itää (vanhoja siemeniä).

No niin, näillä nyt mennään ja katsotaan mitä tuleman pitää.                                                                    

2 kommenttia:

  1. Sullahan on tiedossa upea tomaattisato! Itse vielä puntaroin, että kylvänkö vai ostanko valmiit taimet. Molempia on tullut harrastettua ja viime vuonna ostin valmiita, joten olisiko nyt sitten kylvöjen vuoro??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylväminen on mielenkiintoista, saa kokeilla mieleisiään lajikkeita. Vähän honteloitahan niistä taimista tulee, mutta kyllä ne siitä ulkosalla vahvistuvat.

      Poista