lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kesäkukkien taimikatsaus

Keijunmekot ovat asustaneet nyt 3 viikkoa omassa yksiössään ja ovat kasvaneetkin jonkin verran. Samassa lokerikossa asustelee myös härmesalviaa ja mummonpalsamia.
Vasemmalla härmesalviaa, keskellä mummonpalsamia ja oikealla keijunmekkoja.
Härmesalvia on uusi tuttavuus  ja onkin mielenkiintoista seurata mitä siitä tulee. Palsamia minulla on joskus kauan sitten ollut ja siemenlaatikkoa penkoessani löysin sen siemeniä ja ajattelin taas kokeilla sitä.


Toisessa lokerikossa majailee "Black-eyed Susan Daisy" nimistä kukkaa. Siemenet ovat ulkomaalaiselta ystävältäni ja olen tulkinnut sen jonkin sortin kesäpäivänhatuksi. Kaverina on sinitähtöstä.
Vasemmalla kesäpäivänhattua? ja oikealla sinitähtöstä "Blue Mink".


Viime syksynä löysin alekorista amppelipetunian siemeniä. Olen aikaisemmin kasvattanut tavallista petuniaa ja nyt onkin mukava kokeilla amppeliversiota.
Näitä onkin tässä vähän reippaasti, noin 100 kpl, jos kaikki selviää hengissä kesään asti.


Sitten on vielä keskipäivänkukkaa. Tämäkin on uusi tuttavuus minulle. Siemenpussissa sanotaan, että on matala (10-15 cm) ja runsaskukkainen kasvi kivikkoryhmiin ja parvekelatikoihin.
Näissä olisi kivannäköiset ja värikkäät kukat.

Aluksi tein näistä hajakylvöt (paitsi palsami ja keskipäivänkukka suoraan lokerikkoon) ja sitten koulin näihin lokerikoihin. Säästävät tilaa sisällä. Laitan nämä vielä ruukkuihin kunhan saan näitä siirettyä joskus toukokuussa kasvihuoneeseen.

Kylvin myös hämähäkkikukkaa (maaliskuun puolivälissä) mutta rasia ammottaa yhä tyhjyyttään. Oli ensin pari viikkoa sisällä (ei mitään), sitten vein viileään ulkoeteiseen reippaaksi viikoksi ja nyt on taas sisällä ollut viikon päivät. Ajattelin, että jos viileys edistäisi itämistä, mutta mitään ei edelleenkään näy. Siemenet ovat kyllä muutaman vuoden vanhoja. Minulla oli tätä muutama vuosi sitten ja silloin iti muistaakseni ihan normaalisti. Hämähäkkikukka olis kyllä kaunis, jospa tässä vielä ihme tapahtuisi :)

8 kommenttia:

 1. Onhan mahtava määrä kesäkukkia! Kyllä vaan säästää pitkän sentin kun jaksaa itse kasvattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi vähän päästä "mopo karkaamaan käsistä" alkuinnostuksessa. Melkein kaikki kesäkukat kasvatan kyllä itse. Pitää kuitenkin vielä orvokkiostoksille kohtapuoliin lähteä.

   Poista
 2. No vau, mahtaa pihallasi olla upeat istutukset kesällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että selviävät hengissä sinne asti. Varmaan osan lahjoitan halukkaille vastaanottajille.

   Poista
 3. Kävin kurkkimassa ja ihastelemassa noita taimia! Kesäkuvia odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin viehättää tässä kasvunihmeessä niin että joka kevät on taimia liian kanssa :)

   Poista
 4. Upeita taimia! Mun keijunmekot ovat ihan vitsi..., eivät kasva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että keijunmekkosi vielä piristyvät.

   Poista