keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Talvetushuoneessa

Eilen tein tarkastus-siivouksen talvetushuoneessa. Muutaman kerran olen siellä talven aikana käynyt hiukan kostuttamassa kasveja. Mutta nyt työnnyin sinne saksien ja leikkurien kanssa.

Nuutuneet ja kärsineet olemukset odottivat elvytystoimenpiteitä. Tässä  kuvia  parhaiten talvehtineista siistimisen jälkeen:


Nämä pelakuut näyttävät parturoinnin jälkeen ihan virkeiltä,
 vasemmalla tavallinen ja oikealla tuoksupelargoni.
Kaksi isointa verenpisaraa vaikutti ihan kuolleilta,  mutta näissä pisaroissa pilkottaa onneksi vihreitä alkuja.
Viime syksynä ostin hortensian loppualesta sillä mielellä, että jos saisi menemään talven yli. Ja ilokseni se onkin talvehtinyt hyvin. On peräti kaksi kukka-aihettakin tulollaan.
Viime kesänä kasvattamani laventelit eivät ehtineet tämän isommiksi kasvaa, mutta ovat kuitenkin hengissä. Toivottavasti tänä kesänä ehtisivät kukkaan asti.
Vaaleanpunakukkainen onnenapila puskee kalpeanvihreitä versoja. Nämä ruusut sain joitakin vuosia sitten tuoda talven alta kotiini silloiselta työpaikaltani. Aika paljon oli kuivuneita versoja, mutta uusiakin on tulossa.
Muratitkin ovat vielä hengissä.
Muutama pelakuun pistokas lähdössä sisälle juurtumaan.
Näyttäähän täällä nyt vähän siistimmältä ja vielä mahtuu itsekin jotenkuten kulkemaan seassa. Lopuksi kasvit saivat vesiannoksen.
Tete-narsissit toinkin sitten ulos terassille nauttimaan auringonpaisteesta. Lämmintäkin oli +5.


Nuppuja näkyvissä! Tästä tuli niin keväinen olo!

16 kommenttia:

 1. Todella keväistä oloa sinulla. Pidän todella keväästä ja kaiken heräämisestä.

  VastaaPoista
 2. Hyvin ovat kasvisi talvehtineet. Sinulla on hyvät tilat kasvien talvettamista varten. Eilen minäkin laiton pelakuun pistokkaita multaan ja siistin talvehtineet pelakuuraukkani( Raukkoja siksi, kun ne syksyllä paleltuivat yllätyskylmänä yönä) Miten hoitelet hortensiaa jatkossa. Minun yksilöni on jo hyvässä kasvussa, mutta kukka-aiheita ei kyllä vielä näy.
  Keväistä on ja se tekee mielen todella iloiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin ensimmäinen hortensiani enkä ole vielä perehtynyt sen hoitoon. Minulla on sellainen kutina, että mullan happamuudella ois jotain merkitystä kukan väritykseen. Pitää jostain kaivaa lisätietoja hoidosta. Kukan alut ovat mukava yllätys :)

   Poista
 3. Wau, sinullahan on vaikka mitä ja hyvä paikka talvetukselle! Hienosti on hortensia talvehtinut, kukkanuppujakin jo! Ihanan näköistä kun kaikista ruukuista pukkaa versoa :) Onko tuo amppelissa oleva keijunmekko? Jos on niin saat siitä kyllä hyviä pistokkaita jatkokasvatukseen! Ihan mahtavaa Gitta, tämä oli oikea herkkupostaus minun silmilleni, kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki! Valoisa varastokoppero on kyllä hyvä talvetuspaikka, pienen lämpäpatterin avulla lämpöä voi säädellä, ettei mene miinuksen puolelle. Amppelissa on vaula. Oli sellainen sekavyyhti, että kun poistin kuivettuneita oksia meni siinä samalla vihreitäkin (nyyh). No laitoin ne veteen ja jospa tynkäkin versoisi...

   Poista
 4. Sinullapa onkin hyvä ja tilava talvetustila (omaan pieneen varaston ikkunaani verrattuna) talvehdittaville kasveille. Ja hyvin näyttävät kasvisi talvehtineen. Pitäisipä varmaan itsekin vähän käydä leikkaamassa talvehtivia pelargonioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone toimii myös varastona ja on ihan tupaten täynnä talviaikaan kasvien takia. Onneksi siellä tarvitsee harvoin käydä ja jalansijoille on kuitenkin kolot :D

   Poista
 5. Hieno talvetustila on sinulla. Hyvin ovat kasvisi talvehtineet. Saat näistä paljon iloa kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On se kiva seurata, miten kasvit tuosta vähitellen herää henkiin.

   Poista
 6. Onpa hieno paikka talvettaa kasviaarteita ja alkavaa vihreää versoa pukkaa jo niin paljon, valo herättelee voimalla! Tällaisia taimipöytäkuvia jaksaisi katsella vaikka kuinka paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja heräävät kasvit ovat voimaannuttavia, ja paras aika on vielä edessäpäin :)

   Poista
 7. Ooh mikä määrä ruukkuja talvetushuoneessa! Ja hienosti uutta kasvua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita, aivan kaikki ei taida herätä henkiin. Mutta suurin osa kylläkin :)

   Poista
 8. Hyvinhän siellä on talvehdittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan tyytyväinen tulokseen, jokunen poistuminen aina tapahtuu, mutta mahtuupa sitten uutta tilalle.

   Poista