torstai 26. huhtikuuta 2018

Kosmokset koulittu

Pitkästä aikaa kylvin kosmoskukkia.
Kylvön tein 7.4. ja 10.4. näkyi jo itämisen merkkejä. 

 Taimet olivat koulittavassa kunnossa 21.4.Purkin pohjalle laitoin hiukan taimimultaa ja irrotetun taimen pohjalle. Taimi keskelle ja täytin kipon mullalla.Valmis.  Pitkä varsi jää suurimmaksi osaksi mullan sisään.
Tällä tyylillä koulin kaikki taimet; upotan taimen sirkkalehtiä myöten multaan.Taimet tänään 26.4.
 Hentoja ovat, jospa kohta tarkeneisivat päivän ajan kasvihuoneessa.Tällaisia pitäisi tulla.  Kosmokset ovat kauniita ja ovat myös hyviä leikkokukkia.


Kukintaa odotellessa.....

16 kommenttia:

 1. Varmasti saat aikaista kukintaa, kun taimesi ovat jo noinkin kookkaita. Mikähän mattimyöhäinen minä olen kun kosmoskukat ovat vielä pussissa. Pitääpäs katsoa mihin aikaan ne kylvin viime vuonna..
  Mukavaa loppuviikkoa taimihommeleiden parissa 🌼☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisen kukinanan toivossa esikasvatuksen teinkin. Kyllä, multahommat taimien parissa jatkuu viikonloppuna.

   Poista
 2. Hienot taimet! Minulla on kosmokset vielä kylvämättä. Viime kesänä kylvin kosmokset suoraan, mutta kukinta jäi kovin myöhäiseksi. Pitäisi siis varmaan aloitella jo esikasvatus. Mukavaa loppuviikkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestäkin esikasvatuksesta on hyötyä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Komeat taimet. Minä kylvän kosmokset aina suorakylvönä ilman esikasvatusta. Ovat myös usein itse kylväytyneet kasvupaikalle. Tapaan myös sirotella kypsyneitä siemeniä syksyllä kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähentäishän se esikasvatushommia, kun tekisi suorakylvön. Vähän pelkään, että kukinta voisi täällä jäädä kuitenkin lyhytaikaiseksi.

   Poista
 4. Hyvännäköiset taimet! Minä onnistuin viime vuonna saamaan kovin honteloita taimia, mutta kasvoivat kesän aikana ihan huiman korkeiksi. Kukinta vaan jäi myöhäiseksi. Nyt kylvin uusia kerrottuja, yksikään ei itänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että on kerrottujakin kosmoskukkia? Harmi, kun eivät itäneet.

   Poista
 5. Hyvät alut, pidetään peukkuja, että onnistuu. ~Katja

  VastaaPoista
 6. O-ou, mulla kosmoksen siemenet vielä pussissa kun katsoin, että suorakylvö :0 Jos itäminen on noin nopeaa niin ehkä mä vielä ehdin ne esikasvattaa..Kiitos koulintavinkeistä, tuli tarpeeseen kun en aiemmin ole kosmoksia kasvattanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussissa tosiaankin sanotaan, että toukokuussa avomaalle. Itäminen tapahtui kyllä ihmeen äkkiä, hämmästyin ihan. Kiva jos koulintavinkistä oli hyötyä :)

   Poista
 7. No tämäpä pisti miettimään, pitäiskö sittenkin esikasvattaa. Olen kokeillut molempia konsteja. Taidan kuitenkin suorakylvää, jää purkittaminen välistä, kun muutenkin vähensin kylvöjä tälle keväälle.
  Hyvälle näyttää ja juuri noin kannaattaa koulia, mahdollisimman syvään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseni kohdalla pahoin pelkään, että suorakylvössä rikkaruohot kerkeää vallata taimet ja erottelu on sitten työlästä...

   Poista
 8. Hienot taimet, hyvin ovat lähteneet kasvuun! On kyllä kiva kun kevät on kunnolla alkanut:) Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt todella tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa keväältä :) Aurinkoista viikonloppua!

   Poista