lauantai 4. huhtikuuta 2020

Nopeaa itämistä


31.3. kylvin nämä samettikukan siemenet ja 3.4. suurin osa siemenistä oli jo itänyt. Laitoin jokaiseen kippoon valmiiksi vain yhden siemenen.
Liekkö nyt nouseva kuu kenties? Minä en ole seurannut kuunkiertoa kylvöissä, mutta varmaan joskus kylvöt sattuu nousevalle  kuulle.  Seuraatteko te kuunkiertoa kylvöissä?


Tämä kuva on tältä päivältä 4.4.

Kylvövaiheessa kävi vielä kömmähdys, osa kylvetyistä kipoista tipahti lattialle :(
Eipä siinä muuta kuin kaavin mullat lattialta ja asettelin takaisin astioihin. Ja nyt sitten näyttää joihinkin menneen kaksi siementä. Mutta pääasia, että pudokkaatkin näyttää itäneen, yksi vielä puuttuu joukosta. Siemeniä oli pussissa nimittäin 15 kpl.
Ostin nämä siemenet viime kesänä Virosta, kun oltiin siellä reissussa. Tämännäköisiä samettikukkia minulla ei vielä ole ollutkaan. 'Fireball' on lajikkeen nimi. Mutta pussissa oli tosiaankin vain 15 siementä.Kylvin maaliskuussa loput hyasinttipavut pussin pohjalta. Tämä taitaa olla sitten samalla viimeinen kerta kasvattaa hyasinttipapua. En ole saanut tätä aikaisempina kesinä oikein menestymään.


Taimet on nyt kunnollisia, saapa nähdä miten tänä kesänä käy...


10 kommenttia:

 1. Sammarit itivät minullakin ihanan nopeasti. Tai siis jokin lajike iti, ei kaikki. Ja taisi kuukin olla kohdillaan. Hyvä etteivät suuttuneet kuperkeikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin huokaisin helpotuksesta kun kuitenkin itivät eivätkä hautautuneet liian syvälle multaan :)

   Poista
 2. Hyvin ovat sammarisi itäneet. Minulla iti muut hyvin, paitsi yhdestä lajista vain yksi ja sekin on huonovointinen. Ajattelin kylvää samettikukkia vielä lisää, vaikka pian taitaa jo olla täyskuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samettikukat itävät yleens hyvin. Viime keväänä kylvämistäni sammareista yksi lajike ei itänyt ollenkaan, siemenet eivät kylläkään olleet enää uusia.

   Poista
 3. Sammarit oli tosiaan nopeita ja omista kerätyttyjä siemeniä. Jännä nähdä minkä värisiä tulee vaalean keltaisen jälkeläisistä.

  VastaaPoista
 4. Minullakin samettikukat itivät tänä vuonna nopeasti. Olen kylvänyt silloin kun tekee mieli kylvöpuuhiin enkä ole miettinyt mitään kuunvaiheita. Ainoat, mitkä eivät ole tänä vuonna itäneet ollenkaan, ovat koruköynnökset ja tuskin enää itävätkään, kun kylvöstä on jo pari kuukautta aikaa. Hyasinttipapujesi taimet näyttävät komeilta. Jospa tänä vuonna olisi kukintaakin luvassa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kasvatin koruköynnöstä jokunen vuosi sitten, itäminen oli hyvin epäsäännöllistä ja hidasta. Luulisi itämisen parissa kuukaudessa tapahtuneen jos ois tapahtuakseen.

   Poista
 5. Samettikukkaa minäkin ajattelin tässä laittaa itämään vaikka ensin suunnittelin laittaa suoraan maahan. Niinkin ne itävät ja kasvavat hyvin. Kivannäköinen kerrannainen on omasi. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 6. Minäkin aion kylvää vielä lisää samettikukaa itsekerätyistä siemenistä.
  Hyvää pääsiästä sinullekin Nila!

  VastaaPoista