lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kasvimaalla ja Juhannustunnelmissa

Kasvimaa on ollut todella märkä. Pari penkkiä perunaa ja kaksi porkkanapenkkiä sain laitettua pari viikkoa sitten ja sipulin istukkaat viikko sitten. Eilen sitten päätin istuttaa taimet. Nyt oli jo korkea aika saada viimeiset maahan.

Purjon taimet kerkesivät kasvaa ihan hyvänkokoisiksi.

Kylvövaiheessa jaoin Flora-purkin kahtia muoviliuskalla ja jätin molempaan puoliskoon yhden taimen kasvamaan. Nyt oli kätevä irrottaa taimet toisistaan.

Sitten istutin kaksi lehtikaalen tainta. Viime kesänä kokeilin ensi kertaa lehtikaalta. Se kasvoikin hyvin, eikä kaalta vaivaavat ötökätkään sitä pahemmin vaivanneet.

Istutin myös pikkuruisia keräsalaatin taimia. Niissäpä ei juuri kuvattavaa ollut. Ja kylvin vielä yhden rivin lehtisalaattia.

Syksyllä istuttamani talvivalkosipulin kynnet ovat kasvaneet tämän mittaisiksi. Istutin kaksi penkkiä syksyllä ja toisesta ei noussut yhtään sipulin alkua. Eikä tästäkään penkistä kaikki kynnet ole nousseet. Ilmeisesti sateinen ja märkä talvi tuhosi suurimman osan.Kävimme juhannuksenvietossa lapsuudenkodissani. Siellä oli kurjenpolvet parhaillaan kukassa; voisi sanoa että oikeita kurjenpolviniittyjä.


Tykkään kurjenpolvista, sekä jalostetuista että luonnon kurjenpolvista. Ovat jotenkin herkän kauniita.

Lapsuudenkodissani kasvaa myös tällainen ruusu.
 Mikähän mahtaisi olla nimeltään?  Kukka on pieni, noin 3 cm halkaisijaltaan ja hyvin tiheästi kerrottu. Onkohan jokin luonnonruusu?

Oikean juhannusruusun myötä Hyvää Juhannuksen jatkoa!


4 kommenttia:

 1. Ihmettelemäsi ruusu ainakin muistuttaa kovasti tornionlaaksonruusua. Meillä kasvaa pihalla samanlainen. Upea tuo kukkaniitty !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin tornionlaaksonruusun ja siinä yhteydessä tuli esiin myös mökinruusu. Ilmeisesti kyseessä on jompi kumpi.

   Poista
 2. Nyt kaivattaisiin sitä aurinkoa ja lämpöä, jotta istuttamasi taimet pääsisivät kunnon kasvuvauhtiin :) Kauniita ruusuja ja ihana kukkaniitty. Leppoisaa juhannusta!

  VastaaPoista