sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viimeisten muutto kasvihuoneeseen

Tänään vein paprikat kasvihuoneeseen. Ehtivät kasvaa sisällä isoiksi, kun en aikaisemmin uskaltanut niitä viedä. Näitä kyllä saattoi pitää sisälläkin; eivät ole kovin honteloita ja eivät kuitenkaan kasvaneet ylipitkiksi.

 Muutamassa paprikassa on kukkia ja jopa hedelmänalkujakin.


Vesimelonit ovat kasvaneet n. 30 cm pitkiksi. On vähän samanlainen rakenne kuin kurkulla ja tarttuu itse kiinni tukikeppiin.


Kylvämistäni kurkuista vain yksi iti; lajike on Marketmore ja on siis avomaankurkku. Tätä oli viime kesänäkin ja tykkäsin siitä. Oli hyvää salaattiainesta, kun poisti kuoren. Pitänee käydä vielä kurkkuostoksilla puutarhalla.


Paleltuneet tomaatit ovat heränneet henkiin. Puutarhuri Salainen puutarha -blogista ennusti, että näin voi käydä.
Jätän yhden "varkaan" kuhunkin ja katson, jos vaikka kesän mittaan tulisi satoa.


Loppujen lopuksi pakkasyöstä selvisi 4 runkotomaattia hengissä: 2 luumutomaattia (Olivade) ja kaksi kirsikkatomaattia (1 Black Cherry ja 1 Sweet Baby). Olen iloinen, että yksi Sweet Baby on hengissä, koskapa tämä on uusi lajike minulle.

 Niin, ja pensastomaatit ovat kaikki elossa, koska viettivät pakkasyön sisällä.
Jospa se kesä nyt ensi viikolla tulis, eikös sääennusteet vähän siihen viitanneet.

4 kommenttia:

 1. Kyllä on komeita taimia! Hyvä, että tomaatitkin toipuivat pakkasukon puraisusta:) Mun tomaatintaimet on kyllä ihan surkimuksia noiden rinnalla. Täytyy varmaan pistäytyä puutarhalla ostoksilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Vähän kyllä epäilen, että ehtiikö pakksen vaurioittamat tommaatit tuottamaan satoa? Mielenkiintoista kyllä seurata miten siinä käy.....

   Poista
 2. Upeasti kasvavat taimesi. Minun amppelitomaattini kukkivat ja tekevät hedelmää sisätiloissa. Milloin lie uskaltaa ulos siirtää. Eivät ne kyllä näytä ollenkaan yhtä tukevilta kuin kauppapuutarhan kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että on satoa tulossa. Kyllä ne tomskut siitä tukevoituu, kun pääsevät ulos. Eikös se 10.6. ole jonkinlainen merkkipaalu, että sen jälkeen vois jo ulos istuttaa. Mutta eihän sitä koskaan näistä säistä tiedä.

   Poista