lauantai 15. maaliskuuta 2014

Uusia yksiöitä tarjolla

Mieheni innostui rakentelemaan satsin uusia linnunpönttöjä, kun vanhat ovat jo aika lahonneita. Tähän kuvaan pääsi kolme asuntoa.Lintupönttöjen asukeista on paljon iloa. Esim. tiaiset ja kirjosiepot  pyydystävät joukoittain puutarhatuholaisia. Ovat siis oivia puutarhurin apulaisia.  Luin eräästä lehdestä, että yksi tiaispari voi kesän aikana kerätä jopa 30 kiloa (olikohan painovirhe?) perhostoukkia poikasten ruuaksi.

Sijoittamalla pesäpönttöjä pihapiiriin saa lisäksi nauttia lintujen laulusta ja on mukava seurata pönttöjen asukkien elämää.

Nyt parina vuotena on varpunen keksinyt rakentaa pesänsä talon räystään alla olevien nurkkalautojen väliin, ilmeisesti siellä on jonkinlainen kolo. Olen vähän mietiskellyt, että onkohan siitä jotain harmia meille varsinaisille talon asukeille (esim. lintukirput leviävät tai jotain muuta)? On harkinnassa, että pitäisi estää pesiminen ko. paikkaan.

Pöntöistä täytyy myös pitää huolta ja ne pitää puhdistaa säännöllisesti. Me on tyhjennetty pöntöt syystalvella, jolloinka kirpuista ei ole enää niin haittaa.

Toivottavasti uudet asunnot kelpaavat pesimispuuhiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti