lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hyötykasvien taimikatsaus

Helmikuun lopussa kylvämäni paprikat ovat nyt tässä vaiheessa:

Taimet ovat vajaa 10 cm pitkiä ja aika honteloita vielä. Piti laittaa tukitikku kaveriksi. Lajikkeet ovat Gourmet, Californian Wonder ja kaupasta ostetusta paprikasta ottamani siemenet. Laitoin 2 siementä per ruukku ja poistin sitten toisen (tietenkin omaan ruukkuun, en raaski heittää pois :) )

Maaliskuun alkupuolella kylvetyt tomaatit ovat nyt tämänkokoisia:
Taimet ovat n. 10  cm pitkiä ja myöskin hontelonpuoleisia. Lajikkeet ovat kirsikkatomaatit Black Cherry ja Sweet Baby sekä luumutomaatti Olivade. Samoin laitoin kylvövaiheessa 2 siementä per ruukku ja poistin toisen omaan ruukkuun. Ylimääräiset taimet aion lahjoittaa tuttaville.

Kylvin siemenet taimimultaan ja viikko sitten lisäsin kanankakkarakeita ruukkuun: tein puikoilla kolon johon ripottelin rakeet. Taimimullan ravinteilla kun ei kovin pitkälle pötkitä.

Hajakylvönä tein pensastomaatti Tiny Timin, koska siemenillä oli jo ikää jonkin verran. Kylvös iti kuitenkin hyvin, joten nyt Tiny Timejä on sitten  vähän enemmänkin. Tässä esimerkkinä pari rasiaa, johon niitä koulin.
Ovat huomattavasti pienempiä kuin ylempänä olevat kaverinsa, mutta tanakampia. Näistäkin riittää kavereille.

Helmikuussa kylvämäni purjot ovat vielä hentoisia heiniä.
Nämäkin saivat kanankakkaa evääksi, jotta jaksaisivat voimistua. Titan on kesälajike, joka voi olla kuitenkin maassa myöhään syksyyn.

Nyt huhtikuussa aion vielä kylvää vesimelonia (uusi tuttavuus) ja toukokuussa kurkkua. Siinä onkin sitten esikasvatus hyötykasvien osalta. Kohta pitääkin alkaa kasvihuoneen putsaukseeen.


6 kommenttia:

 1. Onpa hyvät kasvustot. Jokohan pitäisi lannoitella tosiaan? Tilasin jotakin tomaattilannoitetta puikkoina ja siinä sanotaan, että aloita 2 vk istutuksen jälkeen. Siis koulauksen vai varsinaiseen loppusijoitukseen istutuksen? Olen noviisi nääs ja tomaattini on amppelisellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mitähän tuohon sanois? Pikkutaimet ei vielä hirveästi lannoitusta kaipaa, varsinkin jos multa on lannoitettua. Minulla oli viime kesänä jauhemaista tomaattilannoitetta ja laitoin sitä lopullisessa istutuksessa. Itselläni ei ole amppelitomskua vielä ollutkaan, ois hauska kokeilla sitäkin.

   Poista
 2. Oi mikä määrä kaikkea kivaa tulossa! Hih, minäkään en raaski heittää koulintavaiheessa edes niitä toivottoman näköisiä taimenalkuja pois. Kaikille pitää antaa mahdollisuus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sitten saa kyllä olla ihmeissään, että mihin kaikki taimet saa lopullisesti istutettua :D

   Poista
 3. Hei ja kiitos liittymisestä lukijakseni :) Sitä kautta löysin mielenkiintoisen blogisi, joten liityin oitis lukijaksi. Isoja taimenalkuja sinulla jo. Omat eivät ole yhtä hyvällä alulla. Minun kejunmekko ei selvinnyt talvesta, tai ainakaan vielä ei näy elonmerkkejä. Siemenet hukkasin jonnekkin, vaikka keräsin ne talteen. Mukavaa kevättä :)

  VastaaPoista