sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Mikä kasvi?

Tietääkö kukaan, mikähän mahtaa olla alla oleva kasvi?


Ostin sen vuosi sitten erään kaupan kukkaosastolta poistomyynnistä. Kasvissa ei ollut mitään tuotelappua, josta olisi voinut päätellä jotain. Eikä myyjäkään osannut sanoa, mikä tämä on.

"Varsi" mennä suikertaa vaakatasossa, josta lähtee pitkähkön varren päässä olevat lehdet. Varret ovat punapilkulliset ja hieman karvaiset. Lehdet muistuttavat begonian lehtiä. Lehdet ovat päältäpäin tummanvihreät ja alta tummanpunaiset, keskelle muodostuu jonkinlainen kiehkura.


Valon määrä saa kasvin näyttämään erilaiselta. Auringonvalossa lehtien punainen väri korostuu, ja kasvi näyttää ihan punalehtiseltä.Normaalissa valossa kasvi on enimmäkseen vihreälehtinen. Minulla kasvi ei ole kukkinut. Mahtaaneeko kukkia, mikä sitten lieneekään. Minusta kasvi on hauska, kun se näyttää erilaiselta valon vaihtelun mukaan.


4 kommenttia:

 1. Begoniasta on kysymys. Joku amppelli lajike. Begonioita on tuhottomat määrät eri lajikkeita että en uskalla mennä sanomaan tarkkaan, joku alan harrastaja varmaan tietäs tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin siinä on begonian piirteitä. Kiva kasvi, menis nyt taas talven yli.

   Poista
 2. Olisin minäkin hyvin kiinnostunut tietämään nimen ja hoito-ohjetta, koska yritän saada omaani pysymään terveenä talven yli! Mikä mahtaisi olla oikea multa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkempaa nimeä en ole onnistunut saamaan tietooni. Ilmeisesti on jokin begonia. Olen käyttänyt ihan tavallista kukkamultaa, muistaakseni Kekkilän kukkamulta. Talvella olen kastellut hyvin vähän, vasta kun multa on kuivahtanut.

   Poista