lauantai 7. maaliskuuta 2015

"Paukku-Pate"

Tai mikä hänen oikea nimi lieneekään? Käsittääkseni on jokin tyräkki. Jos esim. lehti katkeaa, haavasta vuotaa valkeaa maitiaisnestettä. Aikoinaan sain tämän kasvin siemeniä tuttavalta, joka sanoi sitä Paukku-Pateksi.

 Heh, fasaanikin näkyy sattuneen kuvaan :)

Lempinimi juontaa siitä, että kun siemenkota on kypsä, se paukahtaa auki ja siemenet ropisee mihin sattuvat osumaan. Pikkutaimia löytyy ainakin emokasvin juurelta.

Siemenkotia mullan pinnalla. Itse kukka on mitätön ja valkoinen, joka tulee kasvin varteen.

Yllätyksiä putkahtaa myöskin kukkaruukuista, jotka ovat kaukana Paukku-Patesta. Tämä löytyi huonekuusen juurtelta, tosin en ole varma onko tämä pikku-pate vai mikä ois? Pitänee laittaa ruukkuun ja katsoa mikä tästä kasvaa.


Pikku-Patet istutin omiin ruukkuihinsa ja emon altakasteluruukkuun.


Olen vähitellen siirtynyt pääasiassa altakasteluruukkuihin. Kastelu hoituu, jos on pitempäänkin poissa. Kirppareilta olen löytänyt hyviä keskikokoisia altakasteluruukkuja noin 1 eurolla.

Multahommat jatkuu vielä. Vähän olen laiska vaihtamaan koko kasvin uuteen ruukkuun, viimeistään vaihdan sitten kun ei enää mahdu entiseen. Useimmiten vaihdan vain pintamullan.

4 kommenttia:

 1. Mullakin on tuollainen "Paukku-Pate", yllättävän kauas se ampuu niitä siemeniään, ja pikku taimia ilmaantuu yllättäviin paikkoihin, mutta mä en ole vielä saanut aikaiseksi istuttaa pikkutaimia omiin ruukkuihinsa :)

  VastaaPoista
 2. Hih. Minä olen kuullut tuota kasvia kutsuttavan nimellä "siemensyöksy". ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kuvaava nimi :) Tällä kasvilla taitaa olla useita lempinimiä.

   Poista