tiistai 12. toukokuuta 2015

Sateisena päivänä

Tänään oli tarkoitus mennä pihahommiin, mutta aamulla herätessäni satoi vettä, joten päätin tehdä taimihommia sisällä.

Ikkunasta säätä tiiraillessani huomasin oudon linnun käyskentelevän pihamaalla. Kipaisin hakemaan kameran ja sain otettua muutaman kuvan.


Arvelin lintua kyyhkyseksi ja googlettamalla asia varmistui, että kyseessä on sepelkyyhky. Tepasteli ympäriinsä ja nokki maasta aina välillä jotain.Sitten kävin käsiksi koulintahommiin. Hontelot laventelin taimet pääsivät omiin yksiöihinsä. Laventelin tuoksu oli aistittavissa jo, vaikka ovat näin pieniä.Kurkut ovat itäneet: avomaankurkku 'Bush Champion' ja kasvihuonekurkku 'Euphya'.Ensimmäistä kertaa kokeilen basilikan kasvattamista. Tässä on sirkkalehtivaiheessa tavallinen basilika.Taimimyymälässäkin tuli käytyä. Multasormen lehtisessä näin mantsuriankärhön ja sen kävin sitten noutamassa. Mantsurian kärhö kukkii valkoisin, tähtimäisin ja tuoksuvin pikkukukin heinäkuulta syyskuulle. On vaatimaton kasvualustan suhteen. Sopii vyöhykkeille I-VI, joten pitäisi näilläkin korkeuksilla menestyä.


Ostin myös kaksi orvokkiamppelia.Käydessäni kuvaamassa taimiostokset ulkona, huomasin Tete-narsissien alkaneen kukkia. Nämä ovat alkujaan ruukuissa olleita Tete-narsissseja, jotka olen istuttanut ulos.


10 kommenttia:

 1. Onpas terhakat taimet. Toivottavasti säät paranevat, ja kohta saa taimet sitten työntää multaan. Meidän seplkyyhky huhuilee yksikseen. Viime kesänä sain seurata parin hellää kuhertelua moneen otteeseen. Toivottavasti parikin palailee maisemiin. Tuota mantsurian kärhöä minäkin mielin. Voisin laittaa sen kiipeämään männyn runkoa pitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhuilua on täälläkin kuulunut jo jonkin aikaa, mutta tämän yhden olen vain nähnyt. Oishan se kiva jos hänelllä ois kumppani :)

   Poista
 2. Hyviä taimia sinulla on. Kyllä niistä on sitten kesän mittaan iloa. Meillekin luvattu sateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon että laventelit ehtisi kukkia kesän mitttaan.

   Poista
 3. Kuvat ovat varmasti minimissään tänään, eilenkin oli tasaisen harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänpäiväisen sateen jälkeen vettä lainehtii pihalla......

   Poista
 4. Komea lintu ja taimet mallillaan. Kovin samanlaisia puuhia täälläkin. Tosin meillä oli eilen sääennusteista huolimatta kaunis päivä, mutta tänään sataa. Mantsuriankärhöjä minäkin kävin tarjouksesta hakemassa :) kuulostaa helpolta tapaukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei olekaan kärhöjä aiemmin ollut, ja nyt kun tätä helppohoitoiseksi kehuttiin, niin pitäähän sitä kokeilla. Jokohan saamme nauttia kukinnasta tänä kesänä?

   Poista
 5. Mantsuriankärhö se on minukin vielä töistä kotiin kannettava, pitäisi vaan paikka sille keksiä ;-P
  Hyvällä mallilla sinulla taimet siellä, minä en ole pariin päivään kasvihuoneella käynyt, kun on niin pilvistä ollut, hyvin ne siellä pärjää! Meillä ihmeteltiin naakkaa pari päivää sitten pihalla, ei ole ennen täälläpäin näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla millaiselta mantsuriankärhö tulee näyttämään, toivottavasti menestyy. On aina mukavaa huomata uusia eläintuttavuuksia pihalla :)

   Poista