keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Se ois sitten kesä

Vaikkei tämä kesältä oikein tunnu, on ollut koleaa ja sateista. Tänäänkin ropsautteli reippaita sadekuuroja. Aurinko yritti pilkistää muutaman kerran, mutta sade vei voiton.

Paprikan taimet asustelevat vielä sisällä. Ovat sen verran tanakoita, että pysyvät vielä hyvin pystyssä ikkunalaudalla. Muutamissa on jo hedelmien alkujakin. Muuttavat kuitenkin lähipäivinä kasvihuoneeseen.

Omista siemenistä, jotka on kaivettu paprikasta.

'Sweetbite Yummy', suippopaprika.

Tomaatit ovat köllötelleet kasvihuoneessa parisen viikkoa harsoteltassa. Olin nyt varovainen niiden kanssa, kun viime keväänä vein turhan aikaisin kasvihuoneeseen ja pakkanen yllätti silloin ja suurin osa paleltui. Nyt ovat kuitenkin selviytyneet hyvin.

Ovat vielä omissa ruukuissaan, pitäisi tehdä jo lopullinen istutus.

On jo kukkiakin ja yhdessä muutama raakile.


Samettikukat ovat vahvistuneet kasvihuoneessa ja nekin odottavat lopullista kasvupaikkaansa.
Vasemmalla 'Vanilla' ja oikealla 'Bolero'.

Kylvin myös kasvihuoneessa suoraan ruukkuun sinisievikkejä toukokuussa.

Näillä on hauska englanninkielinen nimi: Baby Blue Eyes.


Keijunmekkojen talvetus ei onnistunut tänä vuonna. Sain kuitenkin onneksi pari taimea. Istutin ne amppeliin ja vein kasvihuoneeseen. Ehkä muutos oli liian raju, sillä nämä näyttävät vähän nuupahtaneilta. Jospa kuitenkin piristyisivät.Toissa syksynä istutin tulppaanin sipuleita ja viime keväänä muutama nousi ja kukki kituliaasti. Tänä keväänä sain vielä nauttia yhden tulppaanin kukinnasta ja toinen pienempikin ois tulossa.Toukokuussa olen ruokkinut siilejä; kaksi on käynyt joka ilta ruokailemassa. Kesäkuukaudet saavat tulla toimeen luonnon antimilla ja syksyllä jatkan sitten lisäruokinnalla.
Ruokakupissa on liotettuja kissanraksuja; ne maistuvat siileille.

Yhtenä iltana satuin katsomaan ikkunasta kun fasaani asteli pihalla, katseli kuusta ja sitten lennähti sinne.  Fasaanit kuulemma nukkuvat puunoksalla ja mieluiten kuusessa.
Fasaanirouva yöpuulla kuusessa.

Kunpa tuo sade lakkaisi, kasvimaa on litimärkä, milloinkahan sinne pääsee kylvämään??

4 kommenttia:

 1. Jopa on hienot taimet. Paprikoissa jo noin hyvät alut ja tomaatin raakileetkin. Varmaan heinäkuun alussa saat jo satoa. Minä en ole vielä nähnyt pihalla siilejä, kyllä niitä liikkuu, yhtenä iltana katsoin kiikarilla, kun tiellä juoksenteli yksi. Ei vaan olla satuttu yhtä aikaa liikkeelle. Minullekin riittää jo vesisade, tänäänkin oli satanut 12mm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Itsekin olen tyytyväinen taimiin, tomaatit sais kyllä olla vähän lyhyempiä, pitänee ensi keväänä vielä enemmän viivästyttää kylvöä.

   Poista
 2. Sinulla hyvässä mallissa kaikki:) Minäkin aion yrittää tuota keijunmekon talvetusta seuraavaksi, on se niin kaunis. Kyllä sitä on paljon uhkia kukille ja kasvatukselle näin kesän alussa - kylmyys, sade, tuuli, auringon paahdekin on joskus haitallista. Varovainen pitää olla, mutta toivotaan todella hyviä, lämpimiä ja "sopivia" ilmoja kun tämä Suomen kesä on niin lyhyt. Mukavaa kesäkuuta sinulle, Gitta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätä saa kyllä joka päivä tutkailla, netistä katson paikallissäätä ja illalla killistelen taivasta ja lämpömittaria :) Mukavaa ja aurinkoista kesäkuuta sinullekin Tuulikki.

   Poista