sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kukkaisa Mo i Rana

Kävimme Norjan puolella autoilemassa ja pari päivää vietimme Mo i Ranassa. Aikaa oli myös jalkautua kaupungille kävelemään. Silmäni  tietysti huomioivat heti monenlaiset värikkäät kukkaistutukset. Useimmissa istutuksissa oli käytetty reippaasti erilaisia kukkia. Jonkun mielestä saattaa näyttää jopa liiankin rohkealta värileikiltä. Mutta minun mieleeni nämä olivat.


Sävy sävyynVärikästäKuin köynnösIloinen laariHempeää, reunassa vaaleansinistä lobeliaa.Kiva tuo hopeanvärinen reunuskukka. Mikähän lienee? Ei mahda olla hopealehti.Etureunassa koristekaalta.Tässä ollaan järjestyksessä.


Iloista sekamelskaa, keskellä risiini?


Googlasin ja on risiini. Erittäin myrkyllinen. Suomessa en ole nähnyt tätä.Tätä keltaista kukkaa oli paljon istutuksissa.Taitaa olla rusokki. Pirteä.


Ja mikähän mahtaa olla tämä? En ole ennen nähnyt. Oli käytetty mm. aidanteena teiden varsilla."Kukassa" on kuin punaiset terälehdet, jonka keskellä musta marja.Laitanpa vielä kuvan  kaupungin vanhasta osasta, jossa oli maakattoisia taloja.


Tällainen maakatto olisi hauska toteuttaa jossain pienessä mittakaavassa, esim. roskakatoksessa.6 kommenttia:

 1. Näkyy kelitkin suosineen reissuanne. Iloisia väriläiskiä kukilla katujen varrella. Ja näkyvät saaneen olla rauhassa nuorison mellastukselta.

  Jännä toi mustamarjainen pensas, mikä ikinä lieneekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia oli laitettu runsaasti ja olivat kyllä saaneet olla rauhassa. Niin, mikähän pensas mahtanee olla??,ois kiva tietää.

   Poista
 2. Nuo istutukset on hyvä esimerkki siitä että kukkien kanssa voi ilotella ihan surutta! Miksei voisi rohkeasti yhdistellä värejä ja muotoja? Näissä ainakin on onnistuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei aina tartte suunnitella ja miettiä että mitkä sopii yhteen esim. värien puolesta. Yhdistelee vaan luovasti ja tunteella :)

   Poista
 3. Olipa huikean upeat kukkaistutukset, kauniit ja vähän villitkin, tuonne pitäisi monen kunnan päättäjän mennä ekskursiolle mallia ottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa tahtoo julkiset istutukset olla vähän tylsiä ja aneemisia. Tuolta vois istutusten laatijat ottaa todellakin mallia!

   Poista