torstai 21. syyskuuta 2017

Kasvihuoneraportti

Kasvihuonekausi alkaa vääjäämättä olla ohi. Ilmojen kylmettyä kypsymistä ei juuri ole tapahtunut. Tomaattien sato alkaa olla loppusuoralla. Allaolevassa kuvassa viimeisiä melkein kypsiä 'Sungoldeja'.'Black Cherryt' ovat alkaneet syksyn myötä halkeilla.Keväällä tuli kylvettyä liikaa tomaatteja ja en hennonnut ylimääräisiä heittää poiskaan, joten kasvari tuli liian täyteen. Tämä on kostautunut siten, että home on alkanut levitä kasvustossa. Hometta on varmaan  lisännyt myös se, että olen vähemmän tuulettanut ilmojen kylmettyä.  Olisi pitänyt varmaan ajoissa myös vähentää kastelua.  Ehkä myös kostealla säällä on ollut vaikutuksensa.

Hometta on hedelmissä...


ja varsinkin lehdissä.Paprikat sen sijaan, kumma kyllä, eivät ole kärsineet homeesta, vaikka samassa huoneessa ovat. Muutamia paprikoita on maisteltu  jo aiemminkin, mutta vasta nyt "pääsato" alkaa olla kypsää.

 Oranssi 'Gourmet'; hyvänmakuinen, makeahko.Keltainen 'California Wonder Yellow'; makea ja miedoin näistä.Suippopaprika 'Urartu'; näistä voimakkaimman makuinen, silti maukas.
 Isoin paprika oli n. 20 cm pitkä.Parissa paprikassa on myös tällaista, oisko tämä latvamätää??  Onneksi ei ole suuremmasti ollut haitaksi.Myös ötökät ovat tänä kesänä vaivanneet kasvihuoneen asukkaita.

Tämä on paprikan lehti, jossa on ainakin vihreitä kirvoja. Lienevätkö kirvoja myös nuo tummat ötökät?


Mutta mitä ovat nämä vaaleat vihulaiset?  Punkkeja, jauhiaisia vai mitä?? Osaako joku sanoa?Ensimmäistä kertaa koitin tänä kesänä kasvattaa ananaskirsikkaa, mutta tämä on nyt auttamattomasti myöhässä. Kesällä sain pikkutaimen, josta jo silloin ajattelin, ettei varmaan ehdi valmiiksi, mutta mielenkiinnosta laitoin kuitenkin kasvamaan.

Tämäkin asustelee kasvihuoneessa ja näyttää ihan hyvinvoivalta. Tästä pallukasta pitäisi aikanaan ilmestyä oranssi "kirsikka". Pitänee viedä kasvi sisälle (onneksi kasvaa ämpärissä) ja katsoa tuleeko tästä mitään.


Kukkaakin hän ressukka vielä pukkaa.Tämä kesä ei ollut paras mahdollinen kasvihuonekesä. Satoa tulee kuitenkin ihan kohtuullisesti, (paprikoista jopa hyvin), haitoista huolimatta.

12 kommenttia:

 1. Onpa sinulla komeita paprikoita! Minulla on vain Californian Wonderia, joka tuskin ehtii kypsyä. Myös osa tomaateista jää kypsymättä, mutta ihan kiitettävästi satoa on saatu.
  En tunnista ötököitä. Muistelen, että Ötökkä.fi on sivusto, josta voi käydä tunnistamassa ötököitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paprikat onnistuivat hyvin ötököistä huolimatta. Pitääpä käydä noilla Ötökkä-sivuilla, kiitos vinkistä! On minullakin 'Tigerellassa' raakoja, joutuu varmaan viemään sisälle jälkikypsytykseen.

   Poista
 2. Onpa komeita paprikoita sinulle tulossa. Kasvarissa on aina ötököitä ja tuo ananaskirsikka on varsinainen ötökkäimuri. Lakkasin omien tomaattien kastelun jo melkein kuukausi sitten, kosteus tekee homehaittaa ilman muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, pitääpä tutkia ananaskirsikka tarkemmin ennenkuin uskaltaa viedä sisätiloihin. Voiko tomaattien kastelun siis lopettaa kokonaan syksyllä? Olen kyllä kuullut, että kuivuus auttaa tomaattien kypsymisessä.

   Poista
 3. Voi miten onkin komeaa satoa ja paprikoita ihan mahdottoman paljon! On kyllä tosiaan ollut surkea kesä tänä vuonna..jospa sitten ensi kesänä saadaankin nauttia kaksinverroin paremmasta kesästä:) Paljon aurinkoa ja lämpöä! Kaunista syyspäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään paprikoista, on mukavaa kun ne onnistuivat :) Lämmin ja aurinkoinen kesä olisi hyvin tervetullut ensi vuonna! Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Hienoa satoa olet saamassa, nuo paprikat ovat aivan upeita. Toivotaan että tulisi vielä lämpimiä päiviä. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olisi ihanaa tehdä syyshommia aurinoisessa säässä! Mukavaa viikonloppua sinullekin Anneli!

   Poista
 5. Onpa tosiaan komeita paprikoita. Minulla paprikat jäivät tänä kasvukautena saamatta.
  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Hieno sato tosiaan paprikoista. Ja jännän näköinen kukka on ananas kirsikassa. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kiva, jos tuosta ananaskirsikasta saisi yhden maistiaisen. Kukka on kyllä aika jänskä. Mukavaa viikkoa!

   Poista