tiistai 23. tammikuuta 2018

Huhtikuu-haaste

Sain Tiiulta Puutarhahetki - blogista kivan haasteen, jossa tarkoituksena on pohtia viittä itselle tärkeintä ja sykähdyttävintä keväänmerkkiä. Kiitos Tiiu.

Vuodesta riippuen näissä maisemissa huhtikuu voi olla joko keväinen tai talvinen.
Seuraavana huhtikuun kuvia eri vuosilta.


Huhtikuun ensimmäinen keväänmerkki.
Aurinkoisina päivinä aurinko lämmittää jo ja lumi saa kyytiä.Minulle tärkeitä keväänmerkkejä ovat puutarhan heräväät kasvit. Tosin huhtikuussa täälläpäin ei vielä paljolti kuki. Ensimmäisiä kukkijoita ovat krookukset, ne tuottavatkin suuren ilon.Siilit heräävät horroksestaan huhtikuussa ja kun huomaan hengissä säilyneen siilin, se sykähdyttää mieltäni ♥.Muuttolintujen paluuta on myös mukava seurata. Joutsenet palaavat huhtikuussa ja  niiden tööttäily on mukavaa kuultavaa. Joutsenista ei ole nyt sopivaa kuvaa, mutta kevättä rinnassa on myös fasaaneilla.Taimikasvatus on huhtikuussa yleensä jo hyvässä vauhdissa. Taimien hoivaaminen ja kasvun seuraaminen on antoisaa puuhaa.Tässä olivat minulle tärkeimmät keväänmerkit.
Tämäkin haaste on jo kiertänyt useimmissa blogeissa, mutta mikäli et ole vielä saanut tätä,  koppaa se tästä!

22 kommenttia:

 1. Ihania kevään merkkejä. Mukavaa tiistaita Sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Kivasti toteutit tämän haasteen minä postasin jo toisen kerran saman haasteen. Mutta mukavaa se vain on saada haasteita. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä näitä kevään merkkejä on mukava katsella kuvinakin. Parasta, että kohta tuo aika on taas ihan oikeasti käsillä.

  VastaaPoista
 4. Kiva katsaus kevääseen. Siili olisi mitä ihanin huhtikuinen vieras pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siilit selviävät talvesta. Useimmiten keväällä näkee vähemmän siilejä mitä syksyllä on viimeksi nähnyt.

   Poista
 5. Olipa mukava lukea sinun huhtikuisia kevään merkkejä. Krookukset ovat ihania piristysruiskeita muuten niin harmaassa maassa, ja pianhan siitä kaikki alkaa kukkimaan vuorollaan. Siili olisi kyllä ihana vieras pihapiirissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun krookukset pilkistävät maasta se on aina yhtä suuri ilo. Siilit ovat nälkäisiä herättyään ja tarjottu ruoka maistuu.

   Poista
 6. Ahhh! Ihanaa löytää alkuun panemansa haaste kiertämässä kevätmielisten blogeja! Ihania kevään merkkkejä, joita saadaan vielä odottaa hyvä tovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät keikkuen sieltä vielä tulee...

   Poista
 7. Ihana suloinen siili, ja komeat fasaanit :) Tämä on kyllä tosi kiva keväinen haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on lempivuodenaikani, joten haaste osui nappiin.

   Poista
 8. Krookukset ovat ihania ja niin piristäviä aikaisin keväällä. Harmi ettei täällä ole siilejä. Laitoin kyllä varuiksi lehtikasoja pihan reunoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin sattumalta hoksasin ensimmäisen siilin pihallani ja sitten kun aloin kokeeksi laittamaan ruokaa tarjolle niin niitä alkoi ilmestyä useampiakin. Niitä ei edes välttämättä huomaa vaikka niitä ympäristössä eleleekin, kun ovat pääasiassa yöliikkujia.

   Poista
 9. Oi miten ihania keväänmerkkejä♥ Niin kauniita kuvat! Suloinen siili..niitä ei enää niin paljoa nääkkään kun joskus aiemmin. Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, valitettavasti siilikanta on hätää kärsimässä. Sopivat elinympäristöt hupenee... Täällä tupruttelee lunta, mukavia päiviä sinnekin!

   Poista
 10. Mukavia, erilaisia kevään merkkejä, ihana siili ja kaunis kuva krookuksista! Minulla myös on tuo haaste odottamassa postausta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset ovat lemppareitani pikkusipulikukista :) Hyvää viikonvaihdetta!

   Poista
 11. Ihania kevään merkkejä, suloinen siili ja komeat fasaanit :) Pitävätkö fasaanit teillä myös kovasti meteliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukot töräyttelevät välillä, kanat ovat hiljaista sorttia. Ei voi sanoa, että meteliä olisi. Tänä talvena fasaaneja ei ole näkynyt, tavallisesti nokkivat pikkulintujen maahan tiputtelemat eväät.

   Poista