tiistai 19. kesäkuuta 2018

Tomaatit köytetty

Vasta tänään sain tomaatit tuettua naruihin. Kaikki puutarhahommat junnaavat jälkijunassa työkiireiden ja vähien vapaiden takia. Ensimmäistä kertaa alkaa puutarha tuntua pakkopullalta, jossa pitäisi saada tehdyksi sitä ja tätä ja osa jää kuitenkin tekemättä.

Mutta onpahan nyt tämäkin homma saatu tehdyksi. Sitomisnaruina käytän samoja paalinaruja vuodesta toiseen, ovat kestäviä. Oikeaoppisesti narut pitäisi desinfioida jollain tavalla.  Sitä en ole koskaan tehnyt ja tekemättä  jäi kasvihuoneen siivouskin tältä keväältä. Poistin sentään hämähäkin seitit.


Ensimmäistä kertaa kasvatan 'Indigo Rose' -tomaattia. Siemenet ovat peräisin kiertäneestä siemenkirjeestä. Kaksi siementä laitoin itämään ja molemmat iti. Taimet erotti joukosta tummuutensa takia. Olivat myös tanakoita koko taimiajan, eivät tarvinneet edes tukitikkua.

Nyt on kypsymässä muutama musta raakile. Hieman ihmetyttää raakileiden väri, ovat muistaakseni olleet mustia koko ajan.

Tämä onkin jänskä tomaatti.
Mistä nyt sitten tietää, milloin tomaatti on kypsä? Siemenpussissa oli kuva sini - punaisesta tomaatista. Kova oli hedelmä kun puristin sitä varovasti.


Pari vuotta sitten ostin loppualesta tarhapionin taimen.  Nyt on avannut ensimmäisen ja ainoan kukkansa.

Ihana!

Tänään on vihdoinkin satanut kunnolla vettä, lisääkin saisi sataa.
Juhannus saisi olla aurinkoinen!

9 kommenttia:

 1. Komeat tomaattikasvustot ja Indigo Rosessa jo suuret raakileet.
  Onko tuo punainen pionisi 'Rubra Plena'?
  Meilläkin on satanut vettä tänään useampaan eri otteeseen. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista enää mikä lajike oli, näyttää kyllä 'Rubra Plenalta' kun nettiä selailin. Sade oli tarpeeseen, nyt paistaa aurinko.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää kasvarissa - raakileitakin jo tomaateissa. Täällä tomaatit vasta kukkivat, mutta paprikoissa on jo hyvät raakileet.
  Upea pioni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun lämpimät säät jatkuisivat, pääsisi piankin maistamaan tomskuja :)

   Poista
 3. Minulla on myös Indigo Rosea, mutta se on värittynyt mustaksi asteittain. Ihan vihreä se ei ollut alussakaan. Viime vuonna kokeilin Indigo Rosea ensimmäisen kerran, vaan silloin se ei onnistut. En siis tiedä, milloin se on kypsä, mutta yritän arvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkailin netistä asiaa, ja kun väri muuttuu sinisen sävyisestä ruskean sävyiseksi, silloin olisi korjattavissa. Nyt sitten pitäisi vissiin muuttua ensin jonkin sortin siniseksi...

   Poista
 4. Hienolta näyttää kasvarissa! Onpas jännän näköisiä nuo mustat tomskut:) Ihana Pioni! Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan Indigo Rosen kypsymistä. Leppoisaa juhannusta!

   Poista
 5. Gracias por tu paso significa mucho ya que un personage que me hace la vida imposible diciendo que le copio poemas y muchos seguidores se han ido
  Besos

  VastaaPoista