torstai 2. elokuuta 2018

Kasvihuonekatsaus

Tomaatteja on saanut hakea päivittäin syötäväksi. Vaikka epäilin kuumuuden vaikutusta tomaattien kypsymiseen, en ole huomannut mitään erityistä vaikutusta. Tomaatit näyttää punastuvan liiasta kuumuudesta huolimatta.

Yhdeksää tomaattilajiketta on tänä kesänä.

'Black Cherry'

'Sweetbaby'

'Supersweet'

'Gardeners Delight'

'Sweetbaby', Supersweet' ja 'Gardeners Delight' tuottavat aikalailla samanlaisia tomaatteja. Pitäisi tehdä vielä tarkempaa makuvertailua.
'Gardeners Delight' ja 'Supersweet' ovat peräisin kiertäneestä siemenkirjeestä.'Indigo Rose'
'Indigo Rosessa' on yllättävän paljon raakileita. Muistaakseni hedelmät olivat siemenpussin kuvassa sinisävyisiä  ja kun pohdin milloin ovat sitten kypsiä, löysin netistä tiedon, että kun väri muuttuu sinisävyisestä ruskeansävyiseksi, niin silloin hedelmät olisivat syötäviä. Omissani en ole kylläkään huomannut sinisävyjä laisinkaan.

Nämä ovat nyt sitten ilmeisesti kypsiä, ja kun maistoin, totesin asian olevan näin. Maku ei kylläkään ollut mielestäni mitenkään erikoinen, vaikka värin perustella olisi olettanut niin.
Tämä on myös siemenkirjeen antia.

'Indigo Rose'


'Ildi'

'Orange Fizz'
 'Orange Fizz' on kirsikkaluumutomaatti. Tähän tulee oranssit hedelmät. Muutaman on saanut maistaa, mutta tällä hetkellä ei ollut kypsiä.


'Sungold'
 'Sungold' on tuottanut pettymyksen tänä kesänä. Vain muutaman hyvin pienen tomaatin on tuottanut. Nyt on kyllä runsaasti kukkia, mutta ehtiikö sato kypsyä...


'Wippersnapper'
'Wippersnapper' on runsassatoinen ja aikainen. Maku on aika laimea, mutta salaatissa käy mainiosti.


Myös paprikat ovat kypsymässä.

'Californian Wonder Yellow'

'Urartu'

'Sweetbite Yummy'
'Sweetbite Yummy' on suosikkini. Pieni ja makea.


Sekä yksi chili.

'Lombardo'
En oikein osaa käyttää chilejä, ovat vähän liian tulisia makuuni. Tämän 'Lombardon' pitäisi kuitenkin olla mieto ja hieman makeakin.


Helteet senkun jatkuvat, eilen tosin oli ukkosta ja sen myötä tuli vettä. Kasvarissa ei voi kauaa oleskella vaan pikapikaa pitää kastella ja kerätä syötävät.

12 kommenttia:

 1. Tomaattien - ja kurkkujenkin - kannalta tämä on ollut erinomainen kesä. Syötävää on saanut hakea jatkuvasti, eikä tarvitse loppukesään odotella saadakseen maistaa itse kasvatettuja tomaatteja.

  Sinulla onkin montaa sorttia kasvamassa. Minun Indigo Roseni eivät ole missään vaiheessa olleet sinertäviä. Nyt niistä on tullut punaruskeita ja kypsiä. Eivät maistu oikein miltään, joten ensi vuonna en Indigo Rosea aio kasvattaa. Sen sijaan Supersweet, Hundreds&Thousands, Ildi, Yellow pearshaped ja Gardener¨'s delight ovat maukkaita ja kypsyvät mukavassa tahdissa. Ylipäätään kirsikkatomaatit ovat osoittautuneet hyväksi valinnaksi viileämpinäkin kesinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indigo Roset ovat todellakin aika mauttomia, ei ole minunkaan listalla ensi kesänä. Vähitellen olen siirtynyt kokonaan kirsikkatomaatteihin, minusta ne ovat makeanpia kuin normaalit.

   Poista
 2. Voi, kuinka hyvältä näyttää kasvarissasi! Minulla on tomaateista vasta muutama kypsynyt. Runsaasti pulleita raakileita kylläkin on. Eiköhän ne elokuun ja syyskuun aikana kypsiksi muutu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtivät tomaattisi vielä kypsyä. Toivottavasti sopiva lämpö jatkuisi pitkälle syksyyn.

   Poista
 3. Mukava määrä tomaattilajikkeita, siinä on kunnolla kokeiltavaa :) Ja kaikki näyttää suorastaan herkullisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin lajikemäärä tuntuu vuosi vuodelta lisääntyvän, kohta tarvii isomman kasvihuoneen...

   Poista
 4. Nam, mitä herkkuja! Meilläkin on päästy jo maistelemaan ensimmäisiä tomaatteja. On ne vaan hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsekasvatetut ovat ihan parhaita, palkintoja vaivannäöstä.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää satosi tomaattien niinkuin paprikoiden suhteen. Chileistä voisi tehdä paholaisen hilloa. Se on hyvää. Tulista ja samalla makeaa. Me ollaan laitettu folioon kasviksia ja paholaisen hilloa ja nyytit grilliin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla tuota paholaisenhilloa, ohje löytyy varmaan netistä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Your garden is turning out lovely. Your vegetables turned out great. Would love to have a garden like this. Thanks for the share, have a fantastic rest of your week. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista