perjantai 15. maaliskuuta 2019

Yllätyksiä kukkapurkeissa

Toisinaan tulee upotettua hedelmien siemeniä kukkapurkkeihin, että josko sattuisivat itämään.
Tällainen taimi on itänyt jukkapalmun purkkiin.


Liekkö sitten appelsiinin, sitruunan vai kenties satsuman, klementiinin tai mandariinin alku?? Jokin sitrus mielestäni kumminkin. Minulla ei tule merkittyä mihinkään mitä siemeniä pistelen multiin.


Nyt hän joka tapauksessa pääsi omaan purkiin. Toivottavasti viihtyy uudessa "asunnossaan".




Kiinanruusuruukkuun on putkahtanut tällainen alku, ei hajuakaan mikä lienee. Ihan kuin olisi jonkin sipulin lehti...



Samaiseen kiinanruusuruukkuun on itänyt nukkatyräkin taimi. Nukkatyräkki poksautttelee siemeniään ilmaan ja taimia sitten putkahtelee milloin mistäkin purkista.




Oletko sinä kasvattanut hedelmien siemenistä kasveja?

10 kommenttia:

  1. Hauskoja yllätyksiä!:) Joltakin sitrukselta tuo tosiaan näyttää. Minulla on sitruunaa, klementiiniä, satsumaa, granaattiomenaa ja avokadoa siemenestä kasvatettuna. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomena ja avokado kuulostaa jo eksoottiselta! Mukavaa viikonloppua sinullekin Tiiu.

      Poista
  2. Ihania yllätyksiä! Itse kokeilin avokadon kasvattamista siemenestä ja siitä on kasvanut kyllä komean kokoinen jo. Kahvipensaan taimia on kasvamassa kaksi :)

    VastaaPoista
  3. Hauskoja ylläreitä! Minulla oli vielä muutama vuosi sitten sitruuna, appelsiini, avokado, mango ja karambola. Näistä karambola oli hauskin, sillä sen lehdet liikkuvat kosketuksesta tuntokasvin tapaan ja menevät myös yöksi suppuun "nukkumaan". Eksoottisten hedelmien siemeniä on kiva kylvää ja katsoa, millainen kasvi niistä kasvaakaan. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut vain jotain sitruksia aikaisemminkin, jotka ovat kuitenkin jossain vaiheessa menehtyneet. Tuo karambola kuulostasa hauskalta :)

      Poista
  4. Onpa kiva idea laitella siemeniä ruukkuihin. Ja parasta on, kun niitä sitten putkahtelee esille ja saa arvuutella, mikä laji on kyseessä. En ole vuosiin kasvattanut siemenistä mitään, vuosia sitten kokeilin avokadoa, sitruunaa ja appelsiinia. Ilmeisesti aika huonolla menestyksellä, kun asia ei innostanut sen enempää. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei edes muista laittaneensa mitään ennenkuin jotain putkahtaa ilmoille :D

      Poista
  5. Onpas jännä nähdä mitä tuosta taimesta kasvaa:) Lapsena siskojen kanssa laitettiin siemeniä kasvamaan ja sitten olikin jännää seurata niiden kasvua..tosin pienin siskoni oli vähän turhan innokas kastelija jos silmä vältti että usein meidän siemenet eivät kovin kauaa eläneet:) Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
  6. En ole koskaan ollut innostunut näihin juttuihin ,johtuu varmasti siitä että minulla ei ole jatkojalostus paikkaan sille joka sattuukin itämään. Ja pois sitä olisi sääli heittää .Kiinanrusun viereen on ihankuin joku liljan alku tulossa . Mutta mielenkiintoista kuitenkin.

    VastaaPoista