torstai 18. huhtikuuta 2019

Pääsiäiskukkia

Ruukkuihin istutetut narsissit ovat viettäneet talven varastosssa. Olen kuskannut niitä päivisin ulos aurinkoon ja yöksi takaisin varastoon. Pääsäisen kunniaksi vien nämä pääoven portaille.


Tässä ruukussa ainakin muutama kukka aukeaa pääsiäiseksi. Nämä narsissit ovat asustelleet tässä ruukussa jo pari vuotta. Ruukku alkaa olla aika täynnä, pitänee kukinnan jälkeen istuttaa sipulit maahan.


Saapa nähdä, ehtiikö toisen ruukun narsissit aueta pääsiäisen aikana.Keittiön ikkunan väliin laitoin koristeeksi tete-narsissseja. Yhteen ruukkuun on eksynyt hyasintin sipuli, hoksasin tämän hauskuuden jo kaupassa ja otin ihan vartavasten tämän erikoisuuden.


Nämä tetet ovat menossa hautausmaalle pääsiäisenä. Ovat siellä käteviä, koska kestävät pakkastakin.Talvella tekemääni risupesään laitoin helmililjaruukun.  Kesällä istutan sipulit maahan, missä sitten toivottavasti ensi keväänä kukkivat.Italian pantaheinä on kasvanut ja toimittaa nyt pääsiäisruohon virkaa.
Kun pääsiäinen on ohi, koulin taimet.


Mukavaa pääsiäistä!


12 kommenttia:

 1. Ihania kevät kukkia ja hauska "pääsiäisruoho".

  VastaaPoista
 2. Niin kaunista pääsiäistä kukkasin♥ Mukavaa pääsiäisen aikaa♥

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä. 😊🌼

  VastaaPoista
 4. Kauniita pääsiäiskukkia! Tuollainen tiheästi kasvava narsissiruukku on näyttävän näköinen. Helmililjapesäkin on hieno. Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Narsissiruukut ovat siitä kivoja, että kukkivat aikaisemmin kuin maassa olevat. Mukavaa pääsiäisen jatkoa.

   Poista
 5. Missä säilytät narsissiruukun kukkimisen jälkeen ja talvella? Syksyllä pitäisi muistaa laittaa sipuleita myös ruukkuistutuksiin. Aina se vain unohtuu.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissiruukut viettävät kesän pihalla ihan taivasalla, samalla lannoittelen kuin kesäkukkiakin. Syksyllä pakkasten tultua siirrän talvetusvarastoon, jossa lämpö pysyy plussalla. Kevättalvella sitten heräilevät.
   Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 6. Hieno narsissiruukku ja hauska pääsiäisruoho :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista