keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kasvihuone kasvihuoneessa

Syksyllä hankin poistoalesta kympillä pienoiskasvihuoneen. Ilmojen lämmettyä laitoin sen kasvihuoneeseen pikkutaimien asunnoksi.


 Kasvihuoneessa on neljä hyllyä. 


Ylimmällä hyllyllä on lääkärinkukkia, kylvetty 6.4., ovat olleet hidaskasvuisia ja hentojakin ovat. Jospa nyt täällä kasvarissa vahvistuvat.


Seuraavalla hyllyllä keltainen kesäkurpitsa, lehtikaalta, timjamia ja oikealla tuoksupielusta.


Sitä seuraavalla hyllyllä rahkapurkkeihin kylvettyjä krasseja, jotka eivät suostu itämään. Etummaisena violettia tuoksupielusta. Alin hylly on täyttynyt muusta.


Ovi kiinni ja pienokaiset tarkenee. 
Tarvittaessa voi heittää vielä harsoja kasvarin päälle.


Toisena "pienoiskasvihuoneena" toimii pleksilaatikko. Siellä asustaa keskipäivänkukkia, lobeliaa, ruusupapua ja muutama itänyt tuoksuherne sekä pari pieneksi jäänyttä tomaattia. Tämänkin voi tarvittaessa peitellä harsoilla.


Tomaatit ovat myös kasvihuoneessa istutusta odottamassa. Tänään ilma muuttui taas kylmemmäksi, toivottavasti ei tarvitse alkaa lämmistysjuttuja miettimään.


16 kommenttia:

 1. Näppärä systeemi. Sinullakin on paljon tulossa kaikkea. Minä ehdin jo niin tottua lämpimiin öihin, että unohdin tarkistaa illalla lämpömittarin. Sinne jäivät kaikki taimet ulos ilman harsoja... hups :D Onneksi oli jäänyt viiteen asteeseen, niin ei ollut käynyt taimille kuinkaan. Pitää ensi yöksi skarpata vähän. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti alkaa harsottamaan kasvihuoneessa, ovat vielä pärjänneet harsojen turvin onneksi. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Tämäpä mukava juttu kasvihuone kasvihuoneessa. Pitää muistaa kun kasvihuoneen joskus saan. Perennankin taimet ovat minusta jämähtänyt kasvun suhteen paikoilleen. Lämmintä jälleen odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimitilakin kasvaa vähän kun saa kerroksittain.

   Poista
 3. Kätevä minikasvari pikkutaimille, suojaa kylmältä, mutta myös liian voimakkaalta auringonpaisteelta. Ja mukavasti täyttynyt pikkutaimilla, siellä on jo vaikka mitä kasvamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää tulevan vahvoja taimia kun ei tarvi sisällä paapoa.

   Poista
 4. Kiva idea ja todellakin, suojaa myös liialta auringolta!

  Mukavaa loppuviikkoa puutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet näyttää tykkäävän :)
   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 5. Kiva idea tuollainen pikkuinen kasvihuone ison sisään! Meilläkin olisi ensi kesänä tarkoitus käydä kasvihuoneen kimppuun. Se on sen verran vanhat, että kennolevyt ainakin kaipaavat vaihtoa. Samalla voisi laittaa tuollaisen pikkuisen huoneen taimille.

  VastaaPoista