perjantai 19. heinäkuuta 2019

Mustialanruusuko?

Tämän ruusun olen joskus parikymmentä vuotta sitten saanut tädiltäni Etelä-Suomesta. Alkuvuosina tämä talvella paleltui latvoista, mutta lähti aina alempaa versomaan. Nykyään ei enää kärsi talvesta, liekkö sopeutunut tai pärjää paremmin ilmaston lämpenemisen johdosta...Ruusu on vähäpiikkinen ja leviää juurivesoilla jonkin verran, korkeutta sanoisinko noin metrin verran.


Kukka on hennon vaaleanpunainen ...
ja hyvin kerrannainen sekä ruusuntuoksuinen.
Sateisena kesänä nuput "liimautuvat" kiinni eivätkä tahdo aueta.
(nyt ei ole kuvaa liimautuneesta nupusta)

Kukka täysin auenneena.


Ihana ruusu kaikenkaikkiaan❤


Mitä mieltä olette, onko mustialanruusu (Rosa 'Minette')?  Tai mikä muu voisi olla?8 kommenttia:

 1. Annan ääneni Minettelle eli Mustialan ruusulle. Lehtien muoto, kukka, nuput ym. niistä tunnistan kyseiseksi ruusuksi. Ei tykkää pätkääkään sateista, heti nuput ruskettuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin asiaa myös netistä, kyllä se näyttäs olevan mustialanruusu. Todellakaan nuput eivät tykkää ollenkaan sateista, sateisena kesänä kukinta ei onnistu.

   Poista
 2. Valitettavasti en osaa tunnistaa ruusua, mutta kaunis se kyllä on. Toivottavasti joku paremmin ruusuja tunnistava osaa auttaa. Sellaisia täällä blogimaailmassa kyllä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun on jo tunnistettu koska minusta ei olisi ollut tunnistus apua. Kaunis on kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Kovasti on samannäköinen kuin omanikin, jonka olen saanut anopiltani. Ihastuin aikoinaan sen ruusunkukan hempeään väriin, mutta sateisina kesinä ei todellakaan ole parhaimmillaan. Mutta muuten kaunis ja kestävä pensasruusu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on kukkinut hyvin, kun ei ole liiemmin satanut.

   Poista