perjantai 8. marraskuuta 2019

Se rupes talveksi

Lunta ja pakkasta on ollut jo ainakin viikon verran.  Parina yönä pakkasta on ollut noin -17 astetta.Ensin oli suojasäätä ja sitten pakkasta, niin kuistin katolta valunut lumi jäätyi hauskaksi lipaksi.


 Pikkulinnut ovat käyneet ahkerasti ruokinnalla, enimmäkseen tinttejä ja pikkuvarpusia.


Tintit ovat välillä koputelleet jäätyneitä koristeomenapuun omppuja.

  
Muutama punatulkku on käynyt harvakseen.


Ukkofasaani on käynyt päivittäin nokkimassa ruokinta-automaatin alusen.
Yhtenä päivänä hän lennähti tutkimaan myöskin pikkuomppuja.Eräänä aamuna huomasimme metsäkauriin hölkyttelevän pihaan ja suunnnistavan omenapuuta kohti. Sain kuvattua kaurista hyvin ikkunasta, sillä  koristeomenapuu ei ole kaukana ikkunasta. 


Maahan on tippunut  omppuja ja niitä hän kaivoi esiin ja söi nälkäänsä.
 Omput ovat jäätyneitä, mutta aikansa jauhettuaan sai syötyä.


Välillä omppu napataan myös puusta. Oksat ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa.
Hän on nyt omenapuun löydettyään käynyt joka päivä.


Omenapuut ja muut tärkeät on verkotettu, joten ehkäpä hän ei kovin suurta vahinkoa saa aikaiseksi. Kunhan ei isompaa laumaa ilmesty.Oravia on välillä kolmin kappalein vilistämässä. 
Ja hämärän tultua rusakoita.  


Myöskin kaksi risulintua on muuttanut pihallemme.
 Tein nämä viime talvena, kun väkerrin silloin risutöitä.Koristeomenapuuhun on sytytetty ledit ja pallot ovatkin omasta takaa.


Valkoinen maa valostaa mukavasti maisemaa. Ainakin lähipäivinä näillä korkeuksilla sää näyttäisi pysyvän pakkasen puolella.

17 kommenttia:

 1. Teillähän näyttää siellä ihan talviselta. Täällä meillä on toistaiseksi vain ohut lumihuntu. Mainiot kuvat metsäkauriista ja linnuista.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on talventuntua. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Kyllä luminen maisema on sitten kaunis! Meilläkin oli, mutta viime yön suojasää sulatti kaikki lumet. Ihanan monipuolinen eläimistö sinulla käy siellä. Olipa teillä kova pakkanen! Meillä vain 8 astetta korkeimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on sadellut lisää lunta. Lunta ja pikkupakkasta on ihanteellinen talvisää minulle :)

   Poista
 3. Teillähän on vilskettä puutarhassa, meillä on näkynyt lähinnä pikkulintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmän ja lumen myötä pihaan on ilmestynyt elämää :)

   Poista
 4. Siellähän on jo kunnon talvi:) Meillä vesikeli ja maa taas vihreä. Olisi kyllä kiva kun tulisi pikkuisen lunta! Eläinten ruuan haku puuhia on niin mukava seurata, kunhan eivät vaan tosiaan tuhoa tekisi! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eläinten touhuja on mukava seurata. Varsinkin orava on melkoinen vilperi. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 5. Samalta näyttää meilläkin. Viime yönä oli satanut viitisentoista senttiä lisää lunta. Alimmillaan meillä taisi olla -14,8 astetta ja kyllähän se hurjan kylmälle tähän aikaan vuodesta tuntuu. Mukava kuitenkin, että on jo lunta, niin ei ole yhtään niin pimeää ja kuraista. Kivat kuvat pihan talvivieraista. Hauska, että metsäkauriskin on päässyt koristeomppujen makuun. Toivottavasti jättää puun oksat rauhaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli tänä aamuna kolaushommia. Nyt en ole metsäkaurista nähnyt, joko on käynyt varkain tai löytänyt paremmat eväät muualta. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

   Poista
 6. Lumi kaunistaa puutarhaasi. Aika hienoa saada seurata noinkin monipuolista eläimistöä oman kodin ikkunasta. Täällä etelärannikolla valkea maisema on muuttunut sateisen harmaaksi. Eiköhän sitä luntakin vielä saada.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ilmestyi fasasanirouvat (8 kpl) porukalla ruokaa etsimään ja vähän myöhemmin 2 herraa. Näin paljon fasaaneja kerralla en olekaan nähnyt ainakaan pariin vuoteen.

   Poista
  2. Mukavaa sunnutai-illan jatkoa!

   Poista
 7. Voi miten kauniin talviselta teillä näyttää! Meillä viimeisemmätkin lumen rippeet sulivat pois rankkasateen myötä ja nyt maisema on jälleen marraskuisen harmaa. Teillä on aikamoinen vilske pihamaalla, eläimiä on niin mukava seurata. Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta satoi lisää, hyvin on talviset näkymät. Toivotaan, että sinnekin sataisi valkoista. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

   Poista
 8. Kauniita talvisia kuvia! Samoja lintulajeja meilläkin käy ruokinnalla oravien kanssa. Peurat ja kauriit kumma kyllä eivät ole vielä pihaan eksyneet, jäniksiä sen sijaan on.

  VastaaPoista
 9. Kauniita talvikuvia ja eläimiä❄❄❄

  VastaaPoista