sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Yksi on itänytNimittäin hämähäkkikukan siemen.
Näitä hämähäkkikukan siemeniä kylvin 9.3. Netistä etsin tietoa, miten itäminen onnistuisi.
Yhden ohjeen mukaan kylvön jälkeen laitetaan kylvös lämpimään paikkaan (+25 asteeseen) ja odotellaan. Tämä purkki oli lämmössä uunin pankolla, lattialämmityksen päällä ja saunan jälkilämmössäkin käytin. Tämä yksi pikkuruinen taimi putkahti esiin 25.3.
Toisen ohjeen mukaan kylvöstä pidetään päivällä lämpimässä sekä valoisassa ja yöllä jääkaapissa, tätä vuorottelua tehdään noin 5 päivän ajan. Sitten huoneenlämpöön.
Tätä menetelmää noudatin; jääkaappia ja lämpimän osalta samat systeemit kun itäneen kohdalla. Tulin kyllä ottaneeksi vasta 9 päivän kuluttua huoneenlämpöön kokonaan.
Mitään ei ole ilmestynyt tähän purkkiin.
Nyt sitten olen pitänyt ikkunalla muovipussien suojassa purkkeja, jotta saisivat sitä lämpöä. Liekköhän jo liiankin kuuma? Kylvöistä on nyt kulunut 21 päivää. Siemenet eivät ole vanhojakaan, itävyyttä on jäljellä vielä vuosi.
Saapa nähdä jääkö tämä ainoaksi taimeksi....


Oletko sinä kasvattanut hämähäkkikukkia ja miten olet saanut siemenet itämään?
Joskus kauan sitten onnistuin kasvattamaan muutaman hämähäkkikukan. En kylläkään ole varma miten sain ne itämään, mutta muistelisin että ihan normalisti ilman vippaskonsteja.

Korona-uutisia tulee tuutin täydeltä joka mediasta. Vielä ollaan terveinä eikä näillä main vielä kovin hirveästi ole todettuja korona-tartuntoja. Mutta tilannehan voi muuttua äkkiäkin.

Pysykää terveinä ja peskää käsiä!

10 kommenttia:

 1. Hyvä että siellä on pysytty terveenä! Sama täällä, ainakin toistaiseksi.
  Kasvatin kerran hämähäkkikukkia melko samanlaisella lopputuloksella. 1-2 siementä taisivat itää ja yksi lopulta intoutui kukkimaan ulos istutettuaan, mutta kukinta ei ollut kovin hehkeää. Toivottavasti sieltä kuitenkin vielä muutama pikkutaimi putkahtaa esiin!

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti minulla ei ole kokemusta hämähäkkikukan kasvatuksesta. Tuo taimesi näyttää terhakalta, ehkä se ohje oli hyvä? Hankala tietää menettelytapa, jos on erilaisia ohjeita. Koronauutisia tulee todella paljon, mutta onhan tilannekin tietysti poikkeuksellinen ja vakavasti otettava. Iloa kevääseen kaikesta huolimatta, noudatetaan ohjeita ja pidetään huolta toisistamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä korona ei ole mikään pikkuasia. Suomessa on kyllä asiaan paneuduttu vakavasti, ohjeita kannattaa kyllä noudattaa.

   Poista
 3. Ei mitään käsitystä hämähäkkikukista. Mutta jospa tuosta yhdstä saisit hyvän alun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jospa tämä yksi säilyisi hengissä ja kenties ilahduttaisi kukinnallaan....

   Poista
 4. Yhden kerran olen hämähäkkikukkaa kasvatellut. Muistaakseni yhden ainoan sain kukkaan. En muista tarkemmin, mutta hidasta oli itäminen. Jospa niitä vielä nousisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla vaikea tapaus tämä hämähäkkikukka. Mutta ootellaan, jos vaikka vielä putkahtaisi mullasta jotain....

   Poista
 5. Ei mitään käsitystä sen idättämisen suhteen. Ohjeet voivat tosiaan olla aika erilaisiakin että ottaa niistä nyt selvää. Toivottavasti itävät vielä.. ainakin jokunen lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole lisää taimia itänyt, mutta jospa vielä kuitenkin....
   Säilyisi ainakin tämä yksi hengissä.

   Poista