lauantai 23. toukokuuta 2020

Lisää tavaraa kasvihuoneeseen

Eilen ja tänään kuskasin lisää taimia kasvihuoneeseen.

 Hämähäkkikukka. Myöhään syntynyt pikkutoveri jäi vielä sisälle.
Kaksi tainta oli tulos kylvetyistä hämähäkkikukan siemenistä. Näihin samettikukan taimiin olen tyytyväinen. Kaikki 15 siementä itivät. Lajike on 'Fireball' ja kasvatan tätä ensimmäistä kertaa. Mielenkiinnolla odotan tämän kukintaa.


 Kaksi vastaitänyttä keltahedelmäistä kesäkurpitsaa.  Muutamia kosmoskukkia. Kolme hyasinttipavun siementä vielä löytyi pussista, joten kylvin ne, vaikka en ole saanut tätä aiemmin kummoisesti menestymään. Muutamia keijunmekkoja. Siemenet voitin Olipa kerran puutarha -blogista, mikä oli suuri ilo, koska omat keijut eivät ehtineet tuottaa siemeniä.  Daaliat kannoin tänään ulos saamaan aurinkoa.Viime syksynä istutin yhteen astiaan tulppaanin sipuleita. Nyt alkavat kukkimaan.
 Minä saan tulppaanit parhaiten kukkimaan, kun istutan ne astiaan ja vien sitten talveksi varastoon odottamaan kevättä.


 Sisälle jäi vielä tomaatit ja paprikat. Nyt on ennusteissa niin lämmintä luvassa, että nekin pitää saada pikimmiten kasvihuoneeseen. Tänään oli ensimmäinen kesäpäivä, parikymmentä astetta lämmintä ja aurinko paistoi :)

14 kommenttia:

 1. Onpa sinulla monipuolinen valikoima hyvän näköisiä taimia. Meillä oli tänään jo toinen kesäinen päivä. Kuskasin eilen tomaatit, kurkut ja paprikat kasvihuoneeseen. Laitoin niille tuplaharsoista teltan ja illalla vielä lämmittimen. Hyvin näytti ensimmäinen yö sujuvan, vaikka yölämpö laskikin +4 asteeseen.
  Reipasta kukkimista taimillesi ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon terhakoita taimia.
   Tänään istutimme mieheni kanssa tomaatit ja kurkut kasvihuoneeseen. Samettikukat ja kiinanasterit ovat olleet siellä kylvöstä saakka. Tuoksuherneet ja tsinnian taimet puolestaan vasta pari- kolme päivää.

   Poista
  2. Kiitos. Harsoja minäkin olen varannut kasvihuoneeseen, nyt kahtena viime yönä en peitellyt kun yöt olivat lämpimän puolella.
   Aurinkoista tulevaa viikkoa sinulle Between!

   Poista
  3. Kiitos Kruunuvuokko. On se hyvä kun sai vihdoin vähennettyä taimia kasvihuoneeseen :)

   Poista
 2. Kasvihuoneessasi vihertää jo kovasti ja taimet on hyvällä kasvulla! Itse oli tänä keväänä aika laiska ja kylvin vain kurkun. Tomaatintaimet ostin valmiina ja kesäkukkiakaan en ole kasvattanut ollenkaan. Siemenkasvatuksissa olen keskittynyt hedelmän siemenistä kasvatettaviin ja se on ollut mukavaa vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valmistaimet ovat käteviä. Hedelmien kasvatus onkin eksoottista puuhaa :)

   Poista
 3. Hyvin kasvavat taimesi! Hämähäkkikukan taimi varsinkin näyttää komealta ja kosmokset ehkä kolme kertaa isompia kuin omani. Ihanaa kun tuli oikein kunnon kesäkelit pitkän kylmän ja epävakaisen kevään jälkeen. Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä näitä lämpimiä säitä on kaivattukin, ihanaa on puuhailla ulkona. Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 4. Hienot taimet! Suuri helpotus, että lämpöä alkaa olla mukavasti. Toimetkin pärjäävät kasvihuoneessa ja taimia voi jo laittaa lopulliselle kasvupaikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Totta, kohta varmaan voi istuttaa taimet jo ulos.

   Poista
 5. Minäkin roudasin lauantaina taimia ulos ja kasvihuoneeseen ja oli itse asiassa todella paljon samoja lajeja kuin sinulla! Hämähäkkikukkaa minulla ei ole tänä vuonna. Samettikukkani ovat eri "merkkiä" ja lykkäsin ne tänään kasvimaan reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa puuhaa tuo kasvien laitto kasvihuoneeseen, samalla tulee tilaa sisälle :)

   Poista
 6. Hienot taimet sinulla kuten aina. Minäkin olisin tyytyväinen noihin samettikukkiin. Minä kylvin vain kuusi siementä ja vain kaksi iti. Laitan niitä kasvilavaan lehtikaalin seuraksi. Mutta pitää ostaa varmaan muutama tai kylvää vielä suoraan ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kylvin myös itsekerätyistä siemenistä samettikukkia ja ne itivät tosi huonosti, tosin eivät olleet viimekesäsiä siemeniä.

   Poista