maanantai 13. heinäkuuta 2020

Vaaleanpunaista

Aamukahvilla terassilla istuessani katselin runsaana kukkivaa vaaleanpunaista onnenapilaa ja sain siitä ajatuksen tarkastella, mitä muita vaaleanpunaisia kukkivia löytyy. Ja löytyihän niitä yllättävän paljonkin. Osa on liilahtavaan vivahtavaa, mutta mielestäni kuitenkin enemmän vaaleanpunaisia.Tässä siis onnenapila, oikealta nimeltään rusokäenkaali.
Tykkään kovasti, on ollut minulla jo useamman vuoden.Punaheinälilja aloitti kukinnan.
Tykkään kovasti myös tästä, on lapsuudenkotini peruja.Tänä kesänä alesta ostettu pelakuu. Oli vähän raihnainen, mutta väri oli niin ihana, että ostin sen ja ruukutin uudelleen. On jo vähän virkistynytkin :)

  

Tulppaanipelakuu 'Emma'.Erilaista vaaleanpunaista tässä pelakuussa.Myskimalva kukkii runsaasti ja on menestynyt hyvin.
Sain siemenet täällä kiertäneestä siemenkirjeestä. Ihana perenna.Ihana mustialanruusu.Kesäpikkusydän, herttainen kukkija.Varjolilja, ihastuttava vanhanajan kasvi.Isotähtiputki, uusimpia tulokkaita perennoisssani.Itsekylväytynyt pioniunikko.Siniviuhka. Luulisi kukkien olevan nimen perusteella pelkästään sinisiä, 
mutta on tämän vaaleanpunaisen lisäksi myös valkoisena.Akileija.Verhoangervon aukeamassa olevat nuput vivahtavat vaaleanpunaiseen.Ruohosipulin kukka. Näin läheltäkatsottuna oikein söpö:)Särkynyt sydän kärsi viime talvesta ja tuotti vain muutaman kukan.Lehtoängelmä.Rusopajuangervo. Erittäin kestävä pensas, myös kova leviämään.Sormustinkukka on siemenkirjeen satoa.Ja sisällä kukkii soilikki.14 kommenttia:

 1. Aivan ihania kaikki! Pinkki/vaaleanpunainen on ihan minun lempivärejä♥ Vaikka ne ovatkin minun lempivärejä niin omalta pihalta löytyy ehkä sittenkin eniten punaista ja violetin sävyjä:)) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vaaleanpunainen saa hempeälle mielelle :)
   Kesäistä viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia minunkin lempiväreissäni. Tuo punaheinälilja on minulle ihan outo. Todella kaunis. Pidän myös kovasti unikon, akileijan ja soilikin väreistä puhumattakaan nyt tuosta pinkistä siniviuhkasta. Minulla sitä löytyy perinteisenä sinikukkaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Punaheinälilja on oikeastaan huonekasvi, muuta kun se alkaa kukkimaan kesällä levon jälkeen, niin tuon sen ulos. Minullakin toinen siniviuhka on sininen.

   Poista
 4. Olipas siinä upea kukkatarjotin 🤍 Todella kauniita kuvia ja kukkia. Itsekin tykkään vaaleanpunaisista ja liiloista kukista valkoisten ohella. 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vaaleanpunaisista, liiloista ja valkoisista saakin sointuvan yhdistelmän.

   Poista
 5. Vaaleanpunainen on minunkin suosikkini pihakukkien värissä. Noita kuviesi kasveja muutama löytyy minunkin mökkipihastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaisia kukkia löytyykin paljon, kun otetaan huomioon huomioon kaikki kukkivat kasvit.

   Poista
 6. Täällä myös vaaleanpunaisen ystävä :) Ihania kaikki, varsinkin tulppaanipelargoni 'Emma'. Punaheinälilja on suloinen, en ole tuollaisesta ennen muistaakseni kuullutkaan. Ovatkohan vaaleanpunaiset myskimalvat peräisin minulta? Laitoin nimittäin sen siemeniä siemenkirjeeseen. Se on kyllä kiitollinen kukkija ja kiva leikkonakin. Leviää kyllä aika mahdottomasti, jos ei leikkaa kuihtuneita pois. Minulla kukkii nyt se valkoisena, mutta kylvin syksyllä pikkuisen vaaleanpunaistakin, joten ensi vuonna on sitten kahta väriä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaheinälilja on vanhanajan huonekasvi, taitaa olla aika harvinainen nykyään.
   Saattaapa hyvinkin olla :) Alussa en kylläkään tullut laittaneeksi siemenkirjeestä ylös mistä blogista siemenet olivat lähtöisin, mutta sitten aloin kirjaamaan ylös siementen lähtöblogit.

   Poista
 7. Hei, mistähän noita rusokäenkaalen mukuloita saisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minulta voit ensi keväänä tiedustella jos et ole saanut sitä

   Poista
 8. Hei, jos sinulta löytyy rusokäenkaalia ostaisin erittäin mielelläni. Terv. helgapekkanen@gmail.com

  VastaaPoista