lauantai 22. elokuuta 2020

Paprikaa ja omenaa pukkaa

Kaikki paprikat näyttävät kypsyvän vähän niinkuin yhtäaikaa.





Keltaista suippopaprikaa tuli laitettua eniten. Ja kypsyvät yhtä aikaa.
On syöty raakana ja salaatissa.


Tällä yhdella paprikalla näyttäisi olevan pusuhuulet 😁

Onko teillä ideoita, mitä paprikoista voisi tehdä?
Pakastaminen onnistuu käsittääkseni ihan sellaisenaan?



Oranssit pikkupaprikat kypsyivät ensimmäisinä ja ne on kohta syötykin.




Myös punaista suippopaprikaa on tulossa.
Tykkään eniten suippopaprikoista, niistä on helppo poistaa siemenet.




Tomaatit ovat kypsyneet hitaasti.
 Jokin aika sitten oli satsi kypsiä tomskuja, mutta sen jälkeen on pitänyt 
odotella kypsymistä ja nyt kun oli lämmintä, alkaa taas löytyä syötävää.




Pirja
Omppupuissa on runsaasti omenoita. 



"Pirja" on kesäomena ja omput alkavat olla syötäviä. 
             Omenapiirakkaa pitää ainakin tehdä.  

Mitä omppuherkkuja te valmistatte?


14 kommenttia:

  1. Onpa upeita paprikoita. Suippopaprikat ovat minustakin todella hyvänmakuisia ja siemenien poisto on, aivan kuten sanoit, helppoa. Jospa taas itsekin uskaltautuisi ensi vuonna kokeilemaan paprikoiden kylvöä. Kerran olen kylvänyt melko heikoin tuloksin. Omenat näyttävät todella laadukkailta. Meillä on ollut paljon muumiotautisia.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Minulla taas paprikat näyttää onnistuvan paremmin kuin tomaatit :)
      Osa omenoista on aivan puhtaita, osassa hiukan jotain pisteitä (pihlajanmarjakoi vai mikä lienee?)
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Makoisan näköisiä paprikoita. Minulla ei ole omia omenapuita, eikä ole tullut muutenkaan hankituksi.

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköisiä paprikoita ja omenoita. En ole kasvattanut suippopaprikaa, vaan josko ensi keväänä kokeilisi.
    Googletin paprikasäilykkeet ja tein omistani paprika-sipulisäilykettä maustetussa etikkaliemessä keitettynä. Vaihtoehtoja löytyi netistä useita.
    Meidän omenat ovat tänä vuonna toukkaisia ja pieniä. Sato jää olemattomaksi. Pilkon yleensä omenoita pakastimeen käytettäväksi talvella mm. leivonnassa. Suosituin omenaleivonnainen on meillä kannellinen omenapiirakka. Sellaisen aion leipoa ensi viikonlopuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIitos.
      Olen vähitellen siirtynyt melkeinpä kokonaan suippopaprikoihin. Tuon keltaisen siemenet otin kaupan kotimaisesta suippopaprikasta.
      Meillä omenat osittain hyvälaatuisia.
      Kiitos vinkeistä!

      Poista
  4. Upea paprikasato! Minusta paprikaa voi lisätä todella moniin ruokiin mukaan.

    VastaaPoista
  5. Upea määrä paprikoita!

    Meillä omenista tehdään ainakin omenahyvettä:)
    Ja ehkä hilloa ja mehua.

    VastaaPoista
  6. Positiivinen ongelma, että satoa tulee paljon :) Meillä käytetään paprikaa eniten tuoreena, mutta sehän sopii melkein mihin tahansa ruokaan. Teen välillä ruualle kasvislisuketta pannulla ja lykkään siihen mitä vain löytyy. Yleensä kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia ja tomaattia (joskus vaikka tuorejuustoakin), mutta siihen nyt voi upottaa melkein mitä tahansa kasviksia. Paprikat ovat myös hyviä grillattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikoiden grillaus onkin minulle ihan uutta, pitääkin kokeilla. Kiitos vinkeistä!

      Poista
  7. Hieno sato sinulla siellä 🤍 Paprikoiden grillaus tai pannulla paistaminen on tosiaan yksi herkullinen vaihtoehto. Lisäksi erilaiset paprikapohjaiset hillot (esim. paholaisen hillon versiot) ovat hyviä. Omenoista perinteisesti piirakkaa ja hilloa. Anoppi on käyttänyt omenaraastetta kuivakakkuihin mehevyyttä antamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Hyviä vinkkejä, paholaisen hillosta olenkin kuullut, mutta en ole itse valmistanut sitä.

      Poista