Kaikki paprikat näyttävät kypsyvän vähän niinkuin yhtäaikaa.
Keltaista suippopaprikaa tuli laitettua eniten. Ja kypsyvät yhtä aikaa.
On syöty raakana ja salaatissa.
Tällä yhdella paprikalla näyttäisi olevan pusuhuulet 😁 |
Onko teillä ideoita, mitä paprikoista voisi tehdä?
Pakastaminen onnistuu käsittääkseni ihan sellaisenaan?
Oranssit pikkupaprikat kypsyivät ensimmäisinä ja ne on kohta syötykin.
Myös punaista suippopaprikaa on tulossa.
Tykkään eniten suippopaprikoista, niistä on helppo poistaa siemenet.
Tomaatit ovat kypsyneet hitaasti.
Jokin aika sitten oli satsi kypsiä tomskuja, mutta sen jälkeen on pitänyt
odotella kypsymistä ja nyt kun oli lämmintä, alkaa taas löytyä syötävää.
Pirja |
Omppupuissa on runsaasti omenoita.
"Pirja" on kesäomena ja omput alkavat olla syötäviä.
Omenapiirakkaa pitää ainakin tehdä.
Mitä omppuherkkuja te valmistatte?
Onpa upeita paprikoita. Suippopaprikat ovat minustakin todella hyvänmakuisia ja siemenien poisto on, aivan kuten sanoit, helppoa. Jospa taas itsekin uskaltautuisi ensi vuonna kokeilemaan paprikoiden kylvöä. Kerran olen kylvänyt melko heikoin tuloksin. Omenat näyttävät todella laadukkailta. Meillä on ollut paljon muumiotautisia.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle.
Kiitos.
PoistaMinulla taas paprikat näyttää onnistuvan paremmin kuin tomaatit :)
Osa omenoista on aivan puhtaita, osassa hiukan jotain pisteitä (pihlajanmarjakoi vai mikä lienee?)
Mukavaa alkavaa viikkoa!
Makoisan näköisiä paprikoita. Minulla ei ole omia omenapuita, eikä ole tullut muutenkaan hankituksi.
VastaaPoistaKiitos. Hyvältä maistuvat :)
PoistaHyvän näköisiä paprikoita ja omenoita. En ole kasvattanut suippopaprikaa, vaan josko ensi keväänä kokeilisi.
VastaaPoistaGoogletin paprikasäilykkeet ja tein omistani paprika-sipulisäilykettä maustetussa etikkaliemessä keitettynä. Vaihtoehtoja löytyi netistä useita.
Meidän omenat ovat tänä vuonna toukkaisia ja pieniä. Sato jää olemattomaksi. Pilkon yleensä omenoita pakastimeen käytettäväksi talvella mm. leivonnassa. Suosituin omenaleivonnainen on meillä kannellinen omenapiirakka. Sellaisen aion leipoa ensi viikonlopuksi.
KIitos.
PoistaOlen vähitellen siirtynyt melkeinpä kokonaan suippopaprikoihin. Tuon keltaisen siemenet otin kaupan kotimaisesta suippopaprikasta.
Meillä omenat osittain hyvälaatuisia.
Kiitos vinkeistä!
Upea paprikasato! Minusta paprikaa voi lisätä todella moniin ruokiin mukaan.
VastaaPoistaKiitos. Kyllä, monipuolinen vihannes.
PoistaUpea määrä paprikoita!
VastaaPoistaMeillä omenista tehdään ainakin omenahyvettä:)
Ja ehkä hilloa ja mehua.
KIitos.
PoistaOmenakin on monipuolinen käyttää.
Positiivinen ongelma, että satoa tulee paljon :) Meillä käytetään paprikaa eniten tuoreena, mutta sehän sopii melkein mihin tahansa ruokaan. Teen välillä ruualle kasvislisuketta pannulla ja lykkään siihen mitä vain löytyy. Yleensä kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia ja tomaattia (joskus vaikka tuorejuustoakin), mutta siihen nyt voi upottaa melkein mitä tahansa kasviksia. Paprikat ovat myös hyviä grillattuna.
VastaaPoistaPaprikoiden grillaus onkin minulle ihan uutta, pitääkin kokeilla. Kiitos vinkeistä!
PoistaHieno sato sinulla siellä 🤍 Paprikoiden grillaus tai pannulla paistaminen on tosiaan yksi herkullinen vaihtoehto. Lisäksi erilaiset paprikapohjaiset hillot (esim. paholaisen hillon versiot) ovat hyviä. Omenoista perinteisesti piirakkaa ja hilloa. Anoppi on käyttänyt omenaraastetta kuivakakkuihin mehevyyttä antamaan.
VastaaPoistaKiitos.
PoistaHyviä vinkkejä, paholaisen hillosta olenkin kuullut, mutta en ole itse valmistanut sitä.