sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Me kukitaan vielä

Lämpimän lokakuun ansiosta kesäkukat ovat kukkineet näihin päiviin asti.

Nämä kuvat otin tänä päivänä, kun siivosin kukkia. Pelakuut ja verenpisarat 

pääsevät varastoon talviunille.  Muut kukat jäävät ulos sään armoille.                  

Lobelia

 

Lobeliaa kera orvokin.
Keijunmekkoa ja krassia.

Enklinsilmäpelargonia

Pelargonioita


Siniviuhka
Ahkeraliisaa
Leijonankitaa
Verenpisara
Siemenkirjeestä: oisko tämä kesäpäivänhattu vai syyshohdekukka vai 
joku muu?

Nämä seuraavaat kaksi kuvaa eivät ole tältä päivältä vaan elokuun lopulta. 

Näistä kasvattamistani hämähäkkikukista ei ole tullut postattua taimivaiheen jälkeen, joten tässä kuvat kukista.Kaksi yksilöä siis iti. Toinen oli vaaleanpunainen ja toinen valkoinen.
Nyt  tulevalla viikolla sään pitäisi alkaa kylmetä. Vielä on ulkopuuhia jäljellä.


16 kommenttia:

 1. Tämä syksy on ollut hyvin erityinen, meilläkin kukkivat kaikki muut kesäkukat tsinniaa lukuunottamatta. Tsinnia paleltui sen yhden syyskuun pakkasen seurauksena. Tänään raivasin ruukuissa kasvaneet kelloköynnökset pois, tälle viikolle on luvattu moneksi yöksi niin kylmää, että pakosta jo menehtyvät. Iltapäivällä jatkan muiden kukkaruukkujen tyhjennystä, on kivempi työskennellä nyt kuin odottaa vielä kylmempiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään siivosin lisää kesäkukkia, kyllä, on mukavampi hoitaa hommat nyt kuin myöhemmin sormet jäässä. Sitten voikin alkaa odottaa ensi kevättä :)

   Poista
 2. Kesäkukkasi aikovat uhmata syksyä. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia harvinaisen pitkästä ja lämpimästä syksystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvin ovat pärjänneet tänne asti. Joskus syyskuussa oli pientä pakkasta ja se vei daaliat ja osan ahkerakiisoista.

   Poista
 3. Hyvin kukkivat vielä kesäkukkasi! Yllättävän moni kesäkukista kestää pienet hallan puraisut, mutta voi olla, että loppuviikosta käy jo kato puutarhassa. Osan kasveista olen jo nostanut varastoon odottamaan kellariin vientiä, mutta suurin osa on vielä ulkona. Minulla taas on juuri toisinpäin, eli vain pari ruukkua saa jäädä pakkasen armoille ja suurimman osan säilytän talven yli. Siksipä on hyvä, ettei ole ollut vielä kylmiä öitä, eli kasvit ovat saaneet olla melkein jatkuvasti ulkona. Pian ne saakin viedä suoraan kellariin tai eteiseen sen mukaan, missä talvehtivat. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli ennen varasto täynnä talvetettavia ruukkuja, joista epävarmat talvehtijat tahtoivat menehtyä talven aikana. Nyt sitten olen päätynyt vähitellen "varmoihin" talvehtijiin eli pääasiassa pelakuihin ja verevpisaroihin ja muutama muu lisäksi. Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 4. Poikkeuksellisen lämmin syksy on saanut kesäkukat kukkimaan nyt tavanomaista pidenpään. Meillä kaikki ulkona olevat ruukut tyhjennettiin eilen kasveista. Osan siirsin penkkiin ja osan vein autotalliin. Loput päätyivät sitten kompostin täytteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, että aiempina syksyinä kesäkukat olisivat säilyneet näin pitkään kukassa. Mattimyöhäisetkin ehtivät kukkaan :)

   Poista
 5. Ihanasti kukkijoita, voi, miten syksyn kylmät tulevat aina liian aikaisin! Siniviuhko on kyllä yksi kiitollismmista kesäkukkasista, ei ole moksiskaan, vaikka välillä kuivuu ja vaikka säät kylmenevät. Minulla on kaikki kesäkukkaset ja talvetettavat vielä ulkona, varmasti joku paleltuu ennenkuin ehdin siirtää turvaan. Toisaalta esim. ahkeraliisat, jotka ovat täydessä kukassaan, eivät kestä yhtään pakkasta, joten turha niiden kanssa on harmitella, ei niitä jaksa edestakaisin sisälle ja ulos kannella. Ovat antaneet iloa jo monta kuukkautta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut ihana syksy kukkien suhteen. Ei ole tarvinnut peitellä harsoillakaan kylmää vastaan. Talvehtiskohan siniviuhka, ehkä kokeilen.....

   Poista
 6. Hyvin kukkivat vielä! Nythän säätyyppi vaihtuikin sitten sateisempaan ja kylmempään suuntaan. Lämmintä on ollutkin ja monet kukat puutarhassa jatkoivat kukkimistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi yöksi pitää harsottaa vielä terassilla olevat pelakuut ja verenpisarat. Ja huomenna kyyditä varastoon. Se alkaa vähitellen talventekoon.

   Poista
 7. Sinulla on kaunista kukintaa vielä mutta nyt on tainnut jo pakkanen puraista niitä liikaa kun on ollut pakkastakin täällä etelääkin myöten. Minä olen vienyt suurimman osan jo kellariin. Muutamia jää sisälle mökkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pakkanen on vienyt muut paitsi keijunmekon ja leijonankidat. Talvetettavat odottelevat seuraavaa kevättä varastossa.

   Poista
 8. Yleensä talvi tulee aina liian aikaisin, mutta nyt olen jo odotellut, että pakkanen veisi kesäkukat ja saisin siivota ne pois. En millään raaskisi kukkivia kukkia laittaa kompostiin, joten siivoushommia on edelleen tekemättä. Ehkä voisi nyt lauhan jakson aikana yrittää pikkuhiljaa niitä edistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei kuki enää mitään, satoi jo ensilumnekin. Odotellaan ensi kevättä..... :)

   Poista