torstai 3. joulukuuta 2020

Joulukalenterin luukku 3

 Arabian kahvikuppi nro 3
Kelta-valkoinen puhalluskuppi on nimeltään Retikka.
Kuppi on mallia EP, joka on Greta-Lisa Jäderholmin suunnittelema.
Puhalluskuppien pohjasta ei löydy Arabian leimaa, leima on vain kuppiin kuuluvan lautasen pohjassa.

Kuvassa oleva lautanen ei ole Retikan. En tiedä lautasen nimeä, mutta siinä on kultainen ulkoreuna sekä kultainen rengas kupin kohdalla keskellä. Kuppi oli minulla ilman lautasta ja lautanen ilman kuppia, niin nämä nyt sitten ovat yhdessä. Ostan useinkin kupin ilman lautasta, saa silloin halvemmalla ja kuppiin kuuluvan lautasen saatan löytää sitten myöhemmin. Kahvikupin alusia on tarjolla huomattavasti enemmän kuin kahvikuppeja, mutta yksinäisiä kahvikuppejakin löytyy.

Keräätkö sinä Arabiaa tai onko sinulla jokin muu keräilyharrastus? 


10 kommenttia:

 1. Arvelin ihan oikein kupin olevan 60-luvulta. Anopilla taisi olla samanlaisia kuppeja keltaisella reunalla varustetulla valkoisella lautasella.

  VastaaPoista
 2. Näitä samoja kuppeja olen nähnyt myös vaaleansini-valkoisena.
  Joskus kun vielä löytäisin kupille sille kuuluvan lautasen...

  VastaaPoista
 3. Tutun näköinen kuppi.
  Arabiaa löytyy minunkin kokoelmistani.

  VastaaPoista
 4. Tutun näköinen mutta sinisenä jotenkin vielä paremmin. Tuo on hyvä vinkki että kannattaa ostaa kahvikuppi ja vaikka myöhemmin lautanen. Kyllä minulla on arabiaa vanhempia kuppeja 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabian kupit vanhimmasta päästä ovat mielenkiintoisia, niitä harvemmin löytää ja ovat sitten hintavia. Mutta joskus onnistaa :)

   Poista
 5. Ihania on vanhat kupit! Kaunis on tämä sinun kuppi ja lautanen yhdistelmä ja hyvä idea uusio käyttöön! Tykkään myös yhdistellä vanhoja eriparisia astioita.

  VastaaPoista