maanantai 31. toukokuuta 2021

Roikaleet yhä sisällä

 Tomaatin hujopit ovat kasvaneet ikkunan korkuisiksi.En ole saanut niitä vielä viedyksi kasvihuoneeseen, viikonloppuna oli kyllä
 yöpakkastakin, joten säästyi peittelyhommilta.

Onneksi istutettaessa voi laittaa tomaattipaakun ämpärin pohjalle, joten ainakin 
30 cm katoaa mullan pinnan alle.
'Tumblerissa' on kukkia.Ja toisessa 'Tumblerissa' jo pikkuruinen tomaattikin.
Muissakin lajikkeissa on kukkanuppuja.

Tälle viikolle on luvattu kesäilmoja, joten nyt sitten pitää kaivaa multasäkit ja
 ämpärit esiin ja alkaa istutushommiin.
Paprikat ovat puolen ikkunan korkuisia.
Nuppuja on jokaisessa.

Näidenkin täytyy jo päästä lopulliselle kasvupaikalleen.


6 kommenttia:

 1. Nyt näitä "hongankolistajia" löytyy vähän yhdeltä jos toiseltakin. Kovin on ollu viileää viedä taimia ulos tai edes kasvariin ilman lämmitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kukantaimia kasvarissa, ne oli helppo kääriä harsoihin. Mutta tomaattihujopit olisikin ollut vaikeampi tapaus.

   Poista
 2. Ainakin sinulla on vihreääkin vihreämmät kevätverhot ikkunoillasi. Leikki leikkinä, koleus saisi jo väistyä. Jos päivisin onkin ollut siedettävää, yöt ovat olleet tosi kylmiä. Vein lämmittämättömään kennokasvarini lämmittimen, kun tuplaharsoista huolimatta lämpötila laski alle +5, ulkopuolella +3. Tomaatit ovat vankkoja ja isokokoisia, mutta harsojen vuoksi ne on ollut pakko tunkea tiiviisti. Ihan säälittää niiden ahdinko.
  Nyt luvataan lämpimämpää. Toivottavasti toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viherverhot 😁
   Kylmä oli kevät, ensin sai odotella lumien sulamista ja sitten lämpenemistä, tulisi kuitenkin lämmin kesä...

   Poista
 3. Onpa tomaateilla mittaa! Minä vein omani ulkovarastoon viileämpään edellisen lämpimän jakson aikana, jotta eivät kasvaisi liian isoiksi. Sittenpä ne joutuivatkin värjöttelemään aika kylmässä ja hämärässä pitkään. Kasvu taisi pysähtyä kokonaan, mutta jospa ne nyt taas pääsisivät vauhtiin kun saavat valoa ja lämmintä. Paprikasi ovat upean näköisiä. Minä en saanut pidettyä kirvoja niistä erossa, joten isoimmatkin ovat n. 20cm:n korkuisia ja käppyrälehtisiä. Taidan viskata puolet jo kompostin täytteeksi... Ei mennyt loppukevään säät puutarhureiden suunnitelmien mukaisesti :D Nyt on ainakin kesäinen sää meillä, toivottavasti teilläkin. Aurinkoista kesäkuuta!

  VastaaPoista
 4. Kesä on täälläkin, nyt tomskut nopsasti kasvihuoneeseen vankistumaan, muutama vielä sisällä, mutta eiköhän huomenna loputkin.

  VastaaPoista