sunnuntai 8. elokuuta 2021

Suruvaippa humalassa

Suruvaippa siis humala-köynnöksessä ei  "humalassa"😁. Viikonloppuna lenteli useita suruvaippoja.

Ja kaikki olivat hyvin mieltyneitä humalankäpyihin, imivät pitkän tovin samaa käpyä.Ensin huomasin yhden......
...sitten olikin kaksi....
....ja lopulta kolme.
Hankala oli saada kuvaa siivet auki....
....mutta lopulta onnistuin.


Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Muita perhosia en huomannut, paitsi joitain ihan vaaleita perhosia. Toivottavasti muitakin perhosia ilmaantuu. Mitä perhosia teidän pihallanne on näkynyt?


8 kommenttia:

 1. Suruvaippa on mielestäni yksi kauneimmista perhosista.
  Meillä on vieraillut tänä kesänä aivan ennätysmäärä perhosia. Enemmistönä ovat olleet nokkosperhoset sekä neito-,amiraali- ja sitruunaperhonen. Ihan uutena tulokkaana on vieraillut hopeatäpläperhonen sekä muutama vielä tunnistamaton.

  VastaaPoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suruvaipan värit korostuu auringon paisteessa, tykkään myös. Täälläkin lennellyt vaaleita perhosia, varmaankin juuri sitruunaperhosia.

   Poista
 2. Hienoa, että onnistuit saamaan suruvaipat kuvaan. Niitä on tänä kesänä meilläkin lennellyt, mutta kuvaan en ole niitä saanut.
  Tämä on ollut runsasperhoisin kesä, minkä muistan. Nokkosperhosia, neitoperhosia, amiraaleja, keisarinviittoja, yksi metsänokiperhonen, sitruunaperhosia ja tunnistamatta jääneitä valkoisia perhosia. Sekä suruvaippoja näin äkkipäätä lueteltuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma kun täällä en ole muita nähnyt kuin noita suruvaippoja ja sitten varmaankin sitruunaperhosia, joita on runsaasti. Mutta ehkä vielä ilmestyy....

   Poista
 3. Hienot kuvat suruvaipoista! Meilläkin on nyt näkynyt niitä poikkeuksellisen paljon, mutta ovat niin levottomia, että saa tehdä töitä saadakseen ne kuvaan. Vai humalanko ne vaativat rauhoittuakseen? :D Nokkosperhosia on valtavasti ja niiden kaverina keisarinviittoja, amiraaleja ja neitoperhosia. Yhden ohdakeperhosenkin näin eräänä päivänä. Vaellusperhosia varmaan tulee vielä elokuun aikana lisääkin, joten ehkä ne löytävät tiensä teillekin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, jos ne olivat vähän liikaa saaneet humalanmettä 😁.
   Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 4. Voi miten hienoja! En tiennytkään, että ne pitävät humalasta. Toivottavasti oma humalakin alkaa kukkia. On viime kesänä vasta istutettu ja kärsi tänä kesänä sekä kirvoista että kuivuudesta, joten kasvukin jäi vähän vaatimattomaksi.

  Näin myös yhden suruvaipan meidän pihalla, mutta sillä oli aivan liian kiire pysähtyä kuvattavaksi. Muuten pihalla on ollut amiraaleja, nokkos- ja neitoperhosia ja kaaliperhosten sukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiennyt, ennenkuin bongasin niistä humalista, eivät oikein näkyneet välittävän muista kukista.

   Poista