torstai 27. helmikuuta 2014

Paprikaa ja purjoa purkkiin

Tänään kylvin paprikaa ja purjoa. Parina kesänä on ollut paprikaa ja minusta se on yllättävän helppo viljellä. Satoa on saanut ihan mukavasti, tosin loput paprikat on pitänyt syksyn tullen viedä sisälle kypsymään. Laitoin tulemaan 3 sorttia:
Gourmet; tämä on oranssi paprika, josta sanotaan että on kääpiölajike ja sopii ruukkukasvatukseen.
Minä olen kasvattanut sitä kasvihuoneessa. Tekee hyvänkokoisia ja hyvänmakuisia hedelmiä.
 Californian Wonder; tämä on punainen paprika. Sopii kasvatettavaksi kasvihuoneessa tai ulkona lämpimässä paikassa. Minä olen kasvattanut kasvihuoneessa. 
Ja sitten kylvin vielä kaupasta ostetun kotimaisen punaisen paprikan siemeniä. Tätäkin olen kasvattanut pari vuotta ja siemenet ovat itäneet hyvin (siemenet on siis kaivettu paprikan sisältä). Lajike ei siis ole tiedossa, mutta hyvänmakuisia paprikoita tekee. Purjosta kylvin lajiketta Titan. Tämä on aikainen lajike ja tekee melko pitkät varret.

Nyt sitten vain odotellaan itämisen ihmettä. On se vaan jännää hommaa; joka päivä pitää käydä kurkkimassa, onko jotain itämistä tapahtunut ja se suuri ilo sitten kun mullasta jotain pilkistää.

4 kommenttia:

 1. Ai paprikaakin pystyisi viljelemään myös ruukussa, en ole tiennytkään. En ole vielä kokeillut hyötytarhailua, kun tuntuu että on niin paljon ohjelmaa ihan noiden koristetarhan siemenienkin kanssa. Ehkä pitäisi aloittaa. Olisihan niitä kasviksia sitten kiva popsia, kun tietäisi ettei niissä ole käytetty mitään ylimääräisiä myrkkyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan mukava hakea omalta pihalta syötävää ja kun tietää mitä niille on annettu evääksi.

   Poista
 2. Minä myös haluaisin kokeilla paprikaa ruukussa, kasvihuonetta ei ole, ei ainakaan vielä. Että vaatinee hyvän kesän, jos meinaa paprika popsia. Sinulla varmaan onnistuu kasvihuoneessa hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Californian Wonder on sellainen vaatimaton lajike, niin että satoa vois tulla ulkonakin suojaisella paikalla. Pussissa sanotaan, että voi laittaa myös ruukkuun lämpimälle seinustalle.

   Poista