torstai 15. toukokuuta 2014

Kasvihuoneessa

Tämä näky kohtasi kasvihuoneessa tänään -2,2 yöpakkasen jälkeen.
Vein tomaatinhujopit nyt tiistaina kasvihuoneeseen, koskapa halusin nähdä ikkunasta jälleen ulos. Oli myös luvattu hieman lämpenevää, joten ajattelin että tomskut pärjäisivät siellä peiteltynä. Ensimmäinen yö meni hyvin, muuta toinen oli kohtalokas. Ei yksi harsokerros riittänyt ja styroksiakin oli osalta. Viisi tomaattia on vielä hengissä. Kasvihuone on ohutta kennolevyä, joten ei  paljoa pakkasta pidättele.

Onneksi vein Tiny Timit sisälle yöksi. Eivät ole korkeita vielä, niin niitä on hyvä kuljetella.
Tiny Tim pensastomaatti
Paprikat ovat vielä sisällä, onneksi.
  


Kukantaimet ovat säilyneet hengissä, ovat olleet kasvihuoneessa muutaman päivän tomaatteja kauemmin. En ole niitäkään sisälle jaksanut kuljetella, vaan olen peitellyt niitä harsoilla ja sanomalehdillä. Osa on ollut pahvilaatikoissa.

Keijunmekot olen latvonut.
 Kasvoivat pitkiksi ja alkoivat takertua toisiinsa.


 Amppelipetuniat latvoin myös.  Nämä pitäisi myös ruukuttaa.

Keskipäivänkukat ovat aika surkeita, saapa nähdä tuleeko niistä kukkijoita........

Että tämmöistä taimirintamalta. Toivottavasti yöpakkaset loppuisivat.


6 kommenttia:

 1. Onneksi pakkanen ei puraissut kaikkia taimia noin ankarasti! Toivottavasti pian alkaa luvattu lämpöjakso, kun sisätilat alkaa pikkuhiljaa muistuttaa sademetsää tai viidakkoa. En ole uskaltanut viedä mitään vielä kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä tässä kaivattas, että uskaltas loputkin taimet viedä kasvihuoneeseen. Varovaisuus kyllä kannattaa kasvihuoneen suhteen säiden kanssa.

   Poista
 2. Voi harmi! Ei varmaan kannata hätäillä minunkaan taimien ulos viemisessä vielä åpitkään aikaan, vaikka mieli tekisi ja lämmintä lupaa. Voi olla silti petollisia öitä. Meillä koira on päättänyt purkaa yksinolon ahdistustaan parina päivänä tomaatin taimiin. Tai sitten ne maistuvat sen mielstä hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensin harmitti, mutta jäihän noita tomskuja sentään vielä. Yöt voi olla kyllä arvaamattomia, eikä sääennustuksiinkaan voi aina luottaa. Taimien kanssa voi kyllä sattua kaikenlaista......

   Poista
 3. Komeat on taimet kuitenki, tomaatitki saattaa virota, jos varsi ei paleltunu. Varkaista voi kasvattaa uusia lehtiä. Mulla olis sulle haaste blogissani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista ei ole varsi paleltunut, joten jään oottelemaan, jos vaikka jostain kohtaa lähtis kasvmaan: kiitos vinkistä! Käväisenpä katsomassa haastetta.

   Poista