sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Lintujen bongausta

Osallistuin tänään Pihabongaukseen tarkkailemalla lintuja tunnin ajan. Vaikka joinakin päivinä lintuja on ollut vaikka kuinka, tuona aikana jona tarkkailin, ei kovin runsaaasti siivekkäitä näkynyt. Ehkä linnuilla on jokin tietty ruoka-aika, jolloinka käyvät ahkerammin ihmisten ilmoilla.

Bongauksen tulos oli: talitiaisia 3, sinitiaisia 2, keltasirkkuja 5, pikkuvarpusia 8, punatulkkuja 5 ja  harakka 1 kpl.


Jotenkin tuntuu, että talitiaisia ja sinitiaisia on näkynyt tänä talvena vähemmän kuin ennen. Hömötiaisikaan ei ole näkynyt oikeastaan ollenkaan. Oiskohan alkukesän kylmyydellä vaikutusta asiaan?
Sen sijaan pikkuvarpusia on ollut runsaasti. Ja uusia tulokkaita meidän pihalla keltasirkku ja punatulkku. Harakoitakin oli yllättävän vähän, vain yksi. Fasaaneja ei ole nyt talven tullen oikein näkynyt, syksyllä niitä oli liikkeellä useita. Yhtenä pakkaspäivänä yksi fasaaniherra oli jyviä nokkimassa.

Jänis on käynyt hämärän tullen syömässä maahan pudonneita kauranjyviä. Onneksi syksyllä sain verkotettua tärkeimmät puut ja pensaat. Ruusuja pupu on käynyt napostelemassa, mutta ne ei siitä juuri kärsi.6 kommenttia:

 1. Ihana tuo tintti kuin kortissa istuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sen aikaa paikoillaan että sai kameralla tähdättyä :)

   Poista
 2. Kerropa mistä punatulkut tykkää? Kaipailen niitä, mutta lintulaudalla ei ole näkynyt yhtään. Muita lajeja kyllä on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan tavallisia kuorellisia auringonkukansiemeniä, niitä näkyvät nokkivan maasta.

   Poista
 3. Hei. Minä olen ainakin huomannut että meidän pihalla linnut ruokailevat juuri tiettyinä aikoina vuorokaudesta.
  Olet hienon kuvan saanut napattua tintistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuria oli mukana tintin kuvauksessa :) Yleensäkin tuuria tarvitaan kun eläimiä kuvaa, joskus sitten sattuu asiat kohdilleen.

   Poista