lauantai 25. heinäkuuta 2015

Siilin yöpuuhia

Yöllisellä vessareissulla vilkaisin ikkunasta ulos ja huomasin siilin pyöriskelevän pihalla. Siellä hän taapersi sik-sakkia kuono maassa ruokaa etsien. Valoa oli sen verran, että sain jonkinlaisia kuvia ikkunan läpi.

Siili on yöeläin.

Matojen etsintää.

Välillä hän vipelsi hyvin vauhdikkaasti.

Kuono on silmiä myöten maassa, etualalla "syötyjä" kuoppia.

Aamulla kävin katsomassa kuoppia.

Tästä lienee löytynyt syötävää.


Viikolla tekaisin kimpun pihan kukista. Hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Onpa luonasi käynyt mukava vierailija! Kaunis kimppu! :)

  VastaaPoista
 2. Siilit ovat niin kivoja. Meillä niitä näkyy pihassa harvoin, vaikka tiedän että viereisessä metsikössä niitä majailee.
  Todella kaunis kukkakimppu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ovat jotenkin hellyttäviä, hiljaisia ja aikalailla "näkymättömiä" puutarhan vieraita :) Kimpusta tuli kyllä värikäs......

   Poista
 3. Siiliä on hauska seurata. Meidänkin pihalla liikkuu siili, mutta olen nähnyt sen vain kerran tänä kesänä, Iltaisin koitan kurkkia ikkunasta, näkyisikö sitä, mutta kurkin aina väärään aikaan. Kyllä olet kerännyt ihanan kimpun. Nyt on kukkien aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä liikkui kolme siiliä, nyt olen nähnyt silloin tällöin tämän yhden. Tuurilla sattuu aina silloin tällöin näkemään kun sattuu kurkistamaan oikeaan aikaan. Nyt on kyllä kukkia mista tehdä kimppuja....myös luonnonkukkia.

   Poista
 4. Ihana kimppu! Hauska siili. Vaikka en tiedä onko nuo sen tekemät kolot hauskoja, no jos niitä ei niin kovin paljon olis.. En tiennytkään että siili tekee tuommosia koloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu. En minäkään tiennyt siilin etsivän ruokaa maan alta ennekuin omin silmin näin.

   Poista
 5. Voi että, miten ihana vierailija!! Minäkin näin keväällä siilin lyllertelemässä pihassamme, mutta sen jälkeen ei ole näkynyt. Kaunis kimppu :)

  VastaaPoista
 6. Nämä vierailijat ovat tervetulleita puutarhaani :) Pitää syksymmällä aloittaa taas ruokinta.

  VastaaPoista