torstai 24. syyskuuta 2015

Syksy saapui.....

synkkä kolkko, pikkulinnut lensi pois, kylmä heillä täällä ois......Eikös se jotenkin näin eräs laulu mennyt. Muistan sitä alaluokilla lauletun. Kurjet ovat huudelleet syyskuun alusta saakka ja isoja parvia on kokoontunut taivaalle.

Tänään lensi tämän näköisiä lintuja. Oiskohan olleet hanhia?


Eivät nämä minusta kurkiakaaan ole


ja ääntelivät erikoisesti mennessään.
Sadetta on taas piisannut, mutta tänään sain kuitenkin istutettua kukkasipulit maahan. Agrimarketista ostin tällaisia ihanuuksia. Nykyään en ole tulppaaneita paljon istutellut, kun eivät tahdo keväällä nousta. Mutta nyt oli niin hempeitä tarjolla, että päätin kokeilla kun oli hiekkapitoisempi kukkapenkkikin tarjolla raivauksen jälkeen. Ei ainakaan pitäisi sipulien mädäntyä. Sinitähtihyasintti on uutuus, toivottavasti nousevat keväällä että näkee millaisia ovat.

Laitoin samaan penkkiin, minusta sopivat yhteen.

Viikolla ostin callunoita ja niistä tein sitten kaksi istutusta. Orvokit saivat väistyä ruukuista ja tilalle istutin callunan, hopeayrtin ja hopeaputouksen ja vihreäksi kuusenhavuja. Hopeayrtit ostin kesällä alesta ja istutin isompiin ruukkuihin jatkamaan kasvua; tarkoituksena oli saada syysistutukseen hyvänkokoisia kasveja. Hopeaputoukset ostin myös kesällä alesta ja ne roikkuivat amppelissa pelakuun kaverina, mutta nyt siirsin tähän. Hopeayrttiä ja -putousta minulla ei ole ennen ollutkaan, kestääköhän ne kylmää ollenkaan....

Hopeayrtissä on jännä tuoksu.

Kesällä tulikin haalittua alennusmyynneistä aikalailla kukkia, kun en sisäkasvatusta tänä keväänä juurikaan harrastanut kukkien osalta. Salvioita tuli myös hankittua. Nämä olivat surkeita kun ostin, ja eivät vieläkään ole kovin kummoisia. Mutta näissä on kiva syksyinen väri.

Ilmeisesti tämä on tulisalvia, vaikka kukat eivät olekaan punaiset.

Tänään oli kuitenkin lämmin puuhastella ulkona ja tänään ei satanutkaan, joten tämä oli kiva syksyinen päivä, vaikka aurinko pysytteli enimmäkseen pilviverhon takana.

8 kommenttia:

 1. Hienot lintukuvat. Tänään oli tosiaan lämmin päivä. Valitettavasti vaan pimeä tulee niin aikaisin ettei kovin myöhään voi tehdä töitä puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pimeä tulee yhä aikaisemmin. Vois tietenkin laittaa otsalampun ja jatkaa touhuja myöhäänkin :D

   Poista
 2. Kaunis syysistutus, tosi hienosti sopii tuo hopeaputous tuohon! Tuo salviakin on upean värinen. Nyt saisi sipuleita alennuksella, tekis mieli vielä jotain haalia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Minustakin tuntuu, että ainakin pikkusipuleita pitää vielä ostaa. Oottelen alennuksia ;)

   Poista
 3. Täälläkin hanhet ovat lennelleet nyt parvissa, ja äännelleet mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen lähtö tuntuu vähän haikealta, syksy on tosiaankin tullut.

   Poista
 4. Syksy pääsi oikeastaan vähän yllättämään, kun on ollut niin lämmin syyskuu. Oikein hämmästyy, kun iltaisin tulee niin aikaisin pimeä. Onneksi päivät ovat olleet kauniita ja vähän ruskaakin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Nyt alkaa jo tuntua syksyltä kun lehdet ovat varisseet lähes kokonaan puista. Ja lisääntyvästä pimeydestäkin tietää syksyn tulleen.

   Poista