perjantai 4. syyskuuta 2015

Vesimelonin kohtalo

Vesimeloni kasvoi hyvää vauhtia ja hedelmä oli jo kehittymässä. Vieruskaveri ei alkanut tuottaa hedelmää ollenkaan. Siis tämä oli ainokainen.

Vesimeloni 'Sugar baby'

Sitten eräänä aamuna melonin lehdet roikkuivat velttoina ja ajattelin kasvin saaneen kylmää yöllä. Mutta toisen melonin lehdet olivat aivan normaalit ja aloin tutkia tapausta tarkemmin. Sitten huomasinkin varren vioittuneen.

Oikealla varsi, vasemmalla tukikeppi.

Toiveikkaana laitoin hedelmälle tueksi verkkopussin, että jospa vielä kuitenkin kasvaisi ja varren ei tartte kannatella painoa. Mutta kasvi kuihtui kuihtumistaan ja lopulta tulos oli tämä.

Kuollut mikä kuollut.

Otin noin nyrkinkokoisen hedelmän ja halkaisin sen.

Minimeloni

Ihan näyttää vesimelonilta ja maistuikin siltä. Ehkä yritän vielä ensi kesänä uudelleen.......  Viime kesänä melonit kuoli jo taimivaiheessa ja nyt kuitenkin pääsin jo näin pitkälle.

Jk. Kirvat tuntui tykästyneen vesimeloniin. Niitä sai olla useaan otteeseen suihkuttelemasssa mäntysuopaliuoksella. Niitä levisi sitten myös paprikoihin ja tomaatteihin. Niistä olenkin poistanut paljon kirvaisia lehtiä.


8 kommenttia:

 1. Vai silleen kävi vesimelonille. Kaikki ei aina onnistu. Ensi kesänä uudelleen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aina ei voi onnistua. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Oi voi. Kerran minäkin yritin kasvattaa vesimelonia. Eivät tainneet kasvaa pingispalloa isommiksi. Aina kannattaa kuitenkin yrittää. Jospa ensi kesänä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina sitä pitää yrittää :) Joskus saattaa onnistaakin......

   Poista
 3. Hieno saavutus kuitenkin, vaikkei täyteen mittaansa ehtinyt kasvaa! Mun viime keväiset vesimelonin kasvatukset kaatui jo taimivaiheessa =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit on kyllä aika metkoja, välillä tuottavat mukavia yllätyksiä ja välillä harmitusta.

   Poista
 4. Voi harmi! Minulla ei tänä kesänä tullut edes talvikurpitsaa. Kovasti oli kukkaa, mutta kurpitsaa kasvit eivät alkaneet kasvattamaan. Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan tänä kesänä ollut pölyttäjistä puutetta? Minä toimin pölyttäjänä vesimelonille kun kasvoivat kasvihuoneesssa. Tervetuloa lukijaksi!

   Poista