sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tomskut säkeissä

Tomaatit kasvoivat hyvin amppelimullassa taimivaiheen loppuajan ja kuluneella viikolla istutin ne lopullisesti. Minulla on tapana kasvattaa tomaatit ja muut kasvihuoneen vihannekset muovisäkeissä, joita kertyy ostettujen multasäkkien myötä.

Tomskut odottaa istutusta

Multana käytän yleensä Biolanin Turvemultaa. Tässä vaiheessa toimii hyvin, vaikkei pienille taimille oikein sopinutkaan. Sekaan ripottelin kanankakkarakeita ja ensimmäistä kertaa kokeilen nyt myös kananmunakuori-rouhetta. Kananmunan kuorista pitäisi irrota kalsiumia, jota tomaatti tarvitsee.

Kananmunan kuoret uusiokäytössä

Istutusurakka on valmis. Yhdessä säkissä on kaksi tainta. Vielä pitää laittaa narut tukemista varten.

Muutamia kukkiakin on
Näyttäs, että taimet ovat aikalailla "ajassa", vaikka keväällä olikin multaongelmia. Eivätkä ole niin hujoppejakaan kuin aiempina keväinä.


Paprikat ovat vielä sisällä. Istutan myös nämä säkkeihin samalla periaatteella kuin tomskut. Ovat viihtyneet hyvin amppelimullassa.Kurkut ovat kasvihuoneessa odottamassa istutusta. Asustelevat pleksilaatikossa, jonka peitin viileinä päivinä ja öinä harsolla.

Avomaan kurkkuja

Jospa tulevalla viikolla saan nämä loput istutettua. Sitten tarvittaisiin aurinkoa lämmittämään.

14 kommenttia:

 1. Itsekin istutin loput (kasvihuoneeseeni mahtumattomat) tomaatit väärin päin käännettyihin multasäkkeihin lasiterassille, kun "oikeat" istutussäkit olivat loppuneet. Minäkin olen kalkinnut jo vuosia tomaatin taimiani munankuorirouheella.
  Terhakoita taimia sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan, huomaako kasvussa jotain plussaa munankuorien ansiosta. Loppujen lopuksi tuli ihan hyviä taimia, kiitos Puutarhamyyrä.

   Poista
 2. Munankuorijauhe olikin uusi tieto. Kävisikö se kenties muillekin kasveille kuin tomaateille? Nyt vain munia syömään urakalla :). Minun avomaankurkkuni ovat rassukat palelleet jo pari viikkoa harson alla kasvimaalla, kun ei ole sitä kasvihuonetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin, että munankuorirouhetta voisi käyttää huoneksveillekin, ilmastoivat multaa ja sitä kalsiumia liukenee vähitellen kasvin käyttöön. Pitänee kokeilla huonekasveillekin. Ei kuitenkaan sopine kalkinkarttajakasveille?

   Poista
 3. Hienot taimet. Paprikat näyttävät erinomaisilta. Itsekin kerään munankuoret ja ripottelen niitä myös kasvihuonekasveille ja sinne, minne niitä riittää. Talven mittaan kertyy melkoinen munankuorivuori.
  Minä istutin tomaatit jo toukokuun alussa. Kasvihuone onkin jo hirveä viidakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Minä hoksasin alkaa kerätä kuoria vasta keväällä. Pitääkin aloittaa ajoissa ensi kesän kuorien keruu :)

   Poista
 4. Terhakat taimet. Minä sitten tykkään kun uusiokäytetään erilaisia juttuja. Aina ei tarvitse ostaa kaikkea, vaan voi kierrättää. Hyvä idea nuo säkit ja munankuoret lannotteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska. Tykkään myös kierrätysjutuista, pihi puutarhuri kun olen :D

   Poista
 5. Mainio idea, täytyykin ottaa vastaisuudessa muovisäkit talteen. Tomaattisi näyttävät hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 50 litran säkissä mahtuu kaksi tomaattia asumaan. Ja multaa mahtuu tarvittaessa lisäämään korkeussuunnassa.

   Poista
 6. Kiitoksia vierailustasi blogissani, osasin suunnata tänne päin vastavierailulle!

  Munakuorijutska oli uutta minullekin, mutta meillä kuoret palaavat kanalaan uudelleenpakkausta varten eniveis :D

  Hauskaa Juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun liityit lukijakseni, Mukavaa Juhannusta!

   Poista
 7. Hienoja taimia sinulla ja hyvä kierrätysidea. Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista