sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Piskuisia luonnonkukkia

Pihamaalla kukkii pienoisia luonnonkukkia, joten kokeilin valokuvausta ruohonjuuritasolla. Osa oli jo ennestään tuttuja, mutta muutaman tarkistin Luontoportin sivuilta.


Metsätähti; suloinen pieni kukkija.
Tuoksuorvokki?


Tiesin tämän joksikin orvokiksi, mutta Luontoportin sivuilla käytyäni tulin siihen tulokseen, että tämä saattaisi olla tuoksuorvokki.  Enpä hoksannut kuvaushetkellä nuuhkaista, mutta tuoksun sanottiin olevan yksi hienoimmista kasvimaailman aromeista.
Maahumalan kukka; tätä on meillä paikoitellen nurmikossa.
Tälle yritin etsiä nimeä, mutta en löytänyt. Kasvi on vajaa 10 cm korkea. Kasvaa meillä nurmikossa.


Tosi pienet vaaleahkot kukat, joissa hiukan violetinsinistä.
Mesimarjan kukka. Meilläpäin tätä kutsutaan myös meskuksi. Ihana pinkki kukka.
Puna-ailakki. Kasvi voi kasvaa aika korkeaksi, mutta kukka on pieni. Minusta ihan nätti.


Kaunista löytyy myös ruohonjuuritasolta. Joskus pitää vain katsoa oikein läheltä, kuten tuota nimeä vaille jäänyttä kasvia.


11 kommenttia:

 1. Ihanat alkukesän kukkijat. Minäkin olen bongannut pihaltani tuon tuoksuorvokin mutten ole älynnyt tuoksutella, huomenna siis.. Maahumala on oiva reunuskasvi vaikka amppelissa, on monena vuonna ollut. Minäkään en tunnista tuota seuraavaa kukkaa, mikähän se mahtaa olla. Ihanaa, teillä kasvaa mesimarjaa!!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, Gitta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesimarja kukkii meillä ojan pientareella, mutta marjoja ei ole koskaan näkynyt, mutta kiva näinkin. Mukavaa viikkoa sinullekin Tuulikki!

   Poista
 2. Hyviä bongauksia ja virkistävää vaihtelua! Harvoin tulee tarkasteltua luonnonkasveja läheltä. Tyypillisesti zoomailen vain koristekasveja, mutta ehdottomasti kannattaisi suunnata katsetta myös pihan luonnontilaisten alueiden suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukat ovat kivoja puutarhassakin, poislukien voikukat ja muutamat muut, ja kasvavat ihan itsekseen silmäniloksi.

   Poista
 3. Luonnonkukatkin ovat etuajassa tänä kesänä. Aluksi arvelin tuntematonta kasvia nurmitädykkeeksi, mutta sitten rupesin epäilemään onko sittenkään. Toivottavasti nimi löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin taas googlailla kasville nimeä, mutta ei onnistanut. On kuitenkin varmaan ihan yleinen kasvi, mutta huomaamaton heinien joukossa.

   Poista
 4. Kaunista kukintaa. Kyllä luonnonkukatkin ovat kauniita. - Oletko huomannut, että blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa? Käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, tottahan toki osallistun arvontaan.

   Poista
 5. Joksikin tädykkeeksi minäkin tuota nimetöntä kukkaa sanoisin, kuten Leena yllä mainitsi. Meiltäkin löytyy samaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapa hyvinkin olla, tädykkeitä näkyy olevan vaikka minkälaisia.

   Poista
 6. Heippa, varmastikkin kukan nimi jo selvillä mutta samaa kukkaa etsiessäni eksyin sivuillesi joten päätin kommentoida, kukka on rohtotädyke �� paljon sai etsiä että löytyi nimi tälle pienelle mutta niin kauniille kukalle.

  VastaaPoista